TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıncı İHA, İran görevinden döndükten sonra gökyüzünde Ay Yıldız rotası çizdi

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin enkazını tespit ettikten sonra Türkiye'ye dönüşünde gökyüzünde ay yıldız rotası çizdi. İHA'nın başarılı görevi ve detaylar haberde.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
Akıncı İHA, İran görevinden döndükten sonra gökyüzünde Ay Yıldız rotası çizdi

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin enkazını tespit ettikten sonra Türkiye'ye dönüşünde gökyüzünde ay yıldız rotası çizdi. FlightRadar24 uygulaması üzerinden takip edilen bu rota, büyük ilgi gördü.

İran'daki Kritik Görev

Akıncı İHA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkilileri taşıyan helikopterin düşmesinin ardından, enkazın yerini tespit etmek üzere görevlendirilmişti. İHA, helikopterin enkazı olabileceği değerlendirilen ısı kaynağını tespit ederek, koordinatları İran makamlarıyla paylaştı. Bu bilgiler doğrultusunda İran Kızılayı, Reisi'ye ait helikopterin enkazının yerini bulduğunu açıkladı. Ancak, İran devlet televizyonu, enkaz noktasında yaşam belirtisi olmadığını duyurdu.

akıncı iran

Türkiye'ye Dönüş ve Gökyüzünde Ay Yıldız

Görevini başarıyla tamamlayan Akıncı İHA, dönüş yolunda Van'daki üssüne iniş yapmadan önce, gökyüzünde ay yıldız şeklinde bir rota çizdi. Bu an, FlightRadar24 uygulaması üzerinden 200 bini aşkın kişi tarafından takip edildi. Akıncı İHA'nın gökyüzünde çizdiği bu özel rota, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Türkiye'nin Gururu

Akıncı İHA'nın İran'daki başarılı görevi ve dönüş yolunda çizdiği ay yıldız rotası, Türkiye'nin savunma sanayiindeki yetkinliğini ve teknolojik ilerlemesini bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye, bu tür insansız hava araçlarıyla yalnızca askeri operasyonlarda değil, arama-kurtarma ve insani yardım görevlerinde de etkin bir rol oynayarak, uluslararası alanda dikkat çekiyor.

akıncı ay yıldız

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.