TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Vekil Ayşe Böhürler: Başörtüsünü çıkaran genç kadınların gerekçeleri

AKP Kayseri Milletvekili ve Yeni Şafak Yazarı Ayşe Böhürler, başörtüsünü çıkaran genç kadınların neden bu kararı aldığını kaleme aldı. Böhürler, başörtüsünün sembolik anlamlarından uzaklaşmak isteyen kadınların ağırlığı taşımak istemediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2024 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
AK Partili Vekil Ayşe Böhürler: Başörtüsünü çıkaran genç kadınların gerekçeleri

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Yeni Şafak gazetesinde yayımlanan köşe yazısında, son yıllarda başörtüsünü çıkaran genç kadınların gerekçelerini ele aldı. "Başörtüsünden vazgeçme deneyimi" başlığı altında kaleme alınan yazıda, akademisyen Rukiye Kardaş Yalçın'ın doktora tezine de yer verildi.

Böhürler, yazısında başörtülü kadınların geçmişte hem sekülerlerin hem de kendi dindar mahallelerindeki baskılara maruz kaldığını belirterek, başörtüsü mücadelesinin yasakçı laik-seküler cemaatlerle beraber geleneksel dini çevrelere meydan okumayla ortaya çıktığını ifade etti.

"Ağırlığı taşımak istemiyorlar" diyen Böhürler, başörtüsü konusundaki siyasi tartışmalar, yasaklar, ideolojik yakıştırmalar ve aile baskılarının başörtülü kadınların bu pratiğinden uzaklaşmasına neden olduğunu dile getirdi. Estetik ve imaj kaygılarının da etkili olduğunu belirten Böhürler, başörtüsünü çıkaran kadınların özgürleşmek istediklerini ve kendi bedenleri üzerinde söz sahibi olma ihtiyacı duyduklarını aktardı.

Böhürler'in dikkat çektiği bir diğer nokta ise, bazı kadınların AK Partili olarak görünmek istemedikleri için başlarını açtıkları yönündeydi. Yazısında bu durumu ele alan Böhürler, başörtüsü kullanmama kararından memnun olan kadınların yaşadıkları değişimleri ve bunun arkasındaki sebepleri detaylı bir şekilde açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.