TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da çevre kirliliği: Çöpler, boş olan kutular yerine yerlere atılıyor

Adana’nın birçok noktasına belediyeler tarafından çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla yerleştirilen kutular yerine vatandaşlar tarafından yerlere atılan çöpler, çevre kirliliğine neden oluyor. 21 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında etkinlikler gerçekleştiren çevreciler, bu tür görüntülere tepki gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 10:29
Muhabir: ALİ GÜRELİ
Adana’da çevre kirliliği: Çöpler, boş olan kutular yerine yerlere atılıyor

Adana kent genelinde insan yoğunluğu olan bölgelerde yerlere atılan çöpler, hem şehir estetiğini bozuyor hem de sağlık açısından ciddi tehditler oluşturuyor. Çevre duyarlılığından uzak kalan kişilerin attığı plastik şişe ve bardaklar, ambalaj kağıtları ve yiyecek atıkları, kentin çehresini olumsuz etkiliyor. Özellikle sıcak yaz aylarında çöplerin çevreye yaydığı kötü kokular da insanları rahatsız ediyor. 21 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında etkinlikler gerçekleştiren çevreciler, bu tür görüntülere tepki gösteriyor.

Adana’daki belediyelerin yetkilileri, düzenli olarak boşaltılması ve yeterli sayıda olmasına karşın çöp kutuları ve konteynerler yerine yerlere atılan atıkların, sadece görüntü kirliliği yaratmadığını, aynı zamanda doğaya ve canlılara da zarar verdiğini hatırlatıyor.

Çöp kutuları yerine yerlere çöp atan vatandaşlardan çevre bilincine sahip olmalarını isteyen yetkililer, "Zaten belediyelerin temizlik görevlileri bunları toplar" düşüncesinin, yanlış olduğunu vurguluyor.

“Çevre kirliliğine karşı hassasiyet bekliyoruz”

Çevreci kuruluşların temsilcileri de vatandaşların çevre temizliğine duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade ederek, atıkların yere atılmamasının, şehirde sağlıklı ve temiz bir yaşam alanı oluşturulması adına büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Çöp kültürü oluşmadan temiz bir çevreye ulaşılmasının mümkün olmadığını dile getiren çevreciler, dünya genelinde olduğu gibi Adana'da da yaşanan çevre kirliliğine karşı hassasiyet beklediklerini söyledi.

Denizlere, mesire alanlarına ve kent merkezindeki kaldırımlara plastik ve diğer atıkların atılmasının, kent kültüründen çok uzakta bir yaklaşım olduğunun altını çizen Çöpüne Sahip Çık Vakfı tarafından yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi.

"Örneğin, yapılan bir araştırmaya göre dünya denizlerinde mevcut 10 milyon ton plastiğin 2030'da 53 milyon tona ulaşması bekleniyor. Çöp, deniz habitatlarına, doğaya ve insan sağlığına zarar veren büyük bir sorun. Bunun için atıkların tekrar dönüşümü için çöp kutularına atılması, atıkların doğru şekilde ayrıştırılması, günlük hayatımızda çevre dostu ve doğal içerikli ürünleri tercih edilmesi son derece önemli."

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.