TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

22 yaşında şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ölümünün üzerinden 7 yıl geçti

PKK'lı teröristlerce şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın'ın üzerinden 7 yıl geçti. Genç öğretmenin adı; okul, kütüphane ve petrol sahaları gibi birçok yerde yaşatılıyor. İşte 9 Haziran 2017'de Batman'ın Kozluk ilçesinde şehit edilen Aybüke öğretmenin hikayesi...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2024 11:44
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
22 yaşında şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ölümünün üzerinden 7 yıl geçti

PKK'lı teröristlerce şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın'ın üzerinden 7 yıl geçti. Genç öğretmenin adı; okul, kütüphane ve petrol sahaları gibi birçok yerde yaşatılıyor. Beyaz perdeye taşınan acı hikayesi ise izleyen herkesi ağlattı. İşte 9 Haziran 2017'de Batman'ın Kozluk ilçesinde şehit edilen Aybüke öğretmenin hikayesi...

Genç Öğretmenin Kısacık Ama Etkileyici Hayatı

Şenay Aybüke Yalçın, 2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atandı. Hayalindeki mesleği yapmaya başlamış, öğrencilerine umut dolu şarkılar söyleyerek ilham vermişti. Ancak PKK'lı teröristler, onun hayallerini ve hayatını elinden aldı. Aybüke öğretmen, 9 Haziran 2017'de teröristlerin belediye başkanının aracına açtığı ateş sonucu şehit oldu.

Hayatının Baharında Şehit Edildi

Henüz 22 yaşında olan Şenay Aybüke Yalçın, mesleğinin ilk yılında, karneleri dağıtıp memleketine gitmek üzere okuldan ayrıldığı gün şehit edildi. Ailesi, dört gözle kavuşmayı beklerken, şehadet haberini aldı. Şehit öğretmen, son yolculuğuna beyaz duvakla uğurlandı.

Unutulmayan Kahraman

Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, Türkiye'nin dört bir yanında; okullara, parklara, kütüphanelere ve Gabar'daki petrol sahasına verildi. Görev yaptığı okula onun adı verildi ve kendi imkanlarıyla kurduğu müzik sınıfı modern bir atölyeye dönüştürüldü. Hain saldırının talimatını veren terörist, genç öğretmenin şehadetinin üzerinden bir yıl geçmeden etkisiz hale getirildi.

şenay aybüke yalçın

Beyaz Perdede Şenay Aybüke Yalçın

Şehit öğretmenin hikayesi, beyaz perdeye de taşındı. TRT ortak yapımı olan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmi izleyenleri gözyaşlarına boğdu. Film, öğretmen olduğu gün sosyal medyadan paylaştığı notun adını taşıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şenay Aybüke Yalçın'ı anarak sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Biz onu hep Mağusa Limanı türküsünü söyleyen öğretmen kızımız olarak hatırlayacağız. Mesleğine aşık bir öğretmendi #AybükeYalçın. Binlerce öğretmenimiz gibi. Ama bundan 7 yıl önce Batman Kozluk’ta hain teröristlerce şehit edildi. Daha 22’sindeydi. Hainler Aybüke öğretmenimizi hem..."

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.