TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İŞKUR verilerine göre işsizlik düştü, işe yerleştirme arttı

İŞKUR'un Ağustos ayı verilerine göre, işsizlik oranında önemli düşüş yaşanırken, işe yerleştirmelerde ise artış gözlendi. İmalat sanayi ve turizm sektörleri, hem açık iş hem de işe yerleştirme konusunda öne çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
İŞKUR verilerine göre işsizlik düştü, işe yerleştirme arttı

İŞKUR'un açıkladığı Ağustos ayı istatistiklerine göre, Türkiye'de işsizlik oranlarında olumlu bir seyir gözlemleniyor. Verilere göre, Ağustos ayında işverenlerden alınan açık iş sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre hafif bir düşüş yaşasa da, kayıtlı işsiz sayısında önemli bir düşüş yaşandı.

AÇIK İŞ SAYISI VE SEKTÖREL DAĞILIM

Ağustos ayında İŞKUR'a bildirilen açık iş sayısı, geçen yılın aynı ayına göre %5,85 azalarak 221 bin 874 oldu. Ancak, yılın ilk 8 ayında açık iş sayısında %0,1 artışla 1 milyon 793 bin 632'ye ulaşıldı. Açık işlerin büyük çoğunluğu (%99) özel sektörden geldi. Sektörel olarak bakıldığında, imalat sanayi sektörü en fazla açık iş ile öne çıktı. Meslekler bazında ise turizm ve otelcilik, özel güvenlik ve servis elemanı mesleklerinde en çok açık iş olduğu görüldü.

KAYITLI İŞSİZLİK

Ağustos ayında kayıtlı işsiz sayısı, geçen yılın aynı ayına göre ,68 azalarak 2 milyon 371 bin 977 kişi oldu. Bu durum, işsizlikteki düşüş eğiliminin devam ettiğini gösteriyor.

İŞE YERLEŞTİRME

İŞKUR aracılığıyla Ağustos ayında 119 bin 336 kişi işe yerleştirildi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayına göre ,71'lik bir artışı ifade ediyor. Yılın ilk 8 ayında ise 947 bin 388 kişiye iş bulma konusunda aracılık edildi. Sektörel olarak sanayi ve özellikle imalat sektörü, meslekler bazında ise turizm ve otelcilik, özel güvenlik ve reyon görevlisi meslekleri işe yerleştirmelerde ön plana çıktı.

İŞKUR, Ocak-Ağustos 2024 döneminde 356 bin kadın, 346 bin genç, 26 bin engelli ve 169 bin yükseköğrenim mezununu işe yerleştirmeye aracılık etti.

İŞKUR verilerine göre işsizlik düştü, işe yerleştirme arttı 2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.