TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistin'in Yeni Başbakanı: Muhammed Mustafa Kimdir?

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, eski Başbakan Yardımcısı ve Filistin Yatırım Fonu Başkanı Muhammed Mustafa'yı yeni Başbakan olarak atadı. Abbas'ın bu kararıyla, Mustafa yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmiş oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
Filistin'in Yeni Başbakanı: Muhammed Mustafa Kimdir?

Muhammed Mustafa Kimdir?

Mustafa, Filistin'in 19. hükümetinin başbakanı olarak atanmıştır ve Dünya Bankası'nda ve Filistin yönetimindeki kurumlarda çeşitli görevlerde bulunmuş bir isimdir. Mustafa, Batı Şeria'nın Tulkerim kentine bağlı Sefarin köyünde 1954'te doğmuş, eğitimini Kuveyt ve ABD'de tamamlamıştır.

Kariyerine Kuveyt ve Suudi Arabistan hükümetlerinde ekonomi danışmanı olarak başlayan Mustafa, daha sonra Dünya Bankası'nda Doğu Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgeleri üzerine çeşitli görevlerde bulunmuştur. Oslo Anlaşmalarının ardından Filistin'e dönerek iletişim sektörünün kurulmasına katkı sağlamıştır.

Mustafa, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın 2005'te Ekonomik İşlerden Sorumlu Danışmanı olarak atamasının ardından Filistin'e dönüş yapmıştır. 2006-2013 yıllarında Filistin Yatırım Fonu Başkanlığı görevini üstlenmiş ve daha sonra 15. ve 16. hükümetlerde Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Mustafa'nın ataması, önceki Başbakan Muhammed Iştiyye'nin istifasının ardından gelmiştir. İştiyye, istifasını Filistin davasının karşılaştığı zorluklar ve Gazze'deki insani krizlerin gölgesinde açıklamıştır.

Muhammed Mustafa'nın yeni göreviyle birlikte, Filistin'in iç politikasında ve bölgesel dinamiklerde değişiklikler beklenmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.