TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ Elebaşı Gülen’in Yeğeni Ebuseleme Gülen’den 15 Temmuz İtirafları

Ebuseleme Gülen, FETÖ lideri Fetullah Gülen’in 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde kulağına fısıldadığı planları ve örgüt içinde yapılan hazırlıkları anlattı. Gülen’in darbe girişiminden önce kendisine Türkiye’deki bütün kurumların el değiştireceğini ve önemli konumlara gelmeleri halinde mütevazı olmaları gerektiğini söylediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 12:19
Kaynak: Haber Merkezi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, eski Zaman Gazetesi muhabiri Ahmet Dönmez’e yaptığı açıklamalarda, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Pensilvanya’da yaşanan bazı önemli olayları anlattı. Ebuseleme Gülen, sosyal medyada yaptığı itirafların ardından Gülen'in sağ kolu olarak bilinen Cevdet Türkyolu’nun başını çektiği bir grup tarafından Pensilvanya’daki çiftlikten başka bir yere götürüldüğünü açıkladı.

“Arkadaşlar bir şey düşünmüş”

Ebuseleme Gülen, Fetullah Gülen’in darbeden önce Pensilvanya’da kendisine şu sözleri söylediğini ifade etti:

"Arkadaşlar bir şey düşünmüş. Yakında Türkiye’deki bütün kurumlar el değiştirecek. Siz de çok önemli kurumlara geleceksiniz. Sakın bu olduğunda, bunu yapanların bizim arkadaşlar olduğunu belli etmeyin. Bulunduğunuz konumlarda mütevazı olun, renk vermeyin."

Telefonla Paşa ile Görüşme

Yeğen Gülen’e göre aynı gün, FETÖ lideri Gülen’in iki örgüt yöneticisi, Pensilvanya’dan görüntülü telefonla bir “hoca” ve yanında bulunan bir “paşa” ile görüştü. Görüşmede şu ifadeler kullanıldı:

"Paşam hürmetler. Sizleri çok seviyoruz. İnşallah yakında bu zalimlerden kurtulacağız. Türkiye bayram edecek."

Gülen’in Savunması

Ebuseleme Gülen, dört yıl önce darbe girişimi öncesinde kulağına söylediklerini hatırlattığında, Gülen’in kendisine şu şekilde cevap verdiğini belirtti:

"Evladım ne yapayım? Beni de kandırdılar, elimden bir şey gelmiyor."

Herkul Medya Hesabından Açıklama

İddiaların ardından, örgütün yönettiği Herkul sosyal medya hesabından Gülen’in “Doktorların tavsiyesiyle daha sakin bir ortama” götürüldüğü yazıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.