TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diş hekimlerine sevindirici haber geldi

Adana Diş Hekimleri Odası tarafından TDB’ye taşınan diş hekimleriyle ilgili öneri maddesi kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 11:17
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Diş hekimlerine sevindirici haber geldi

Diş hekimlerinin önemli bir sorunu olan diş hekimlerinin yanında sigortalı diş hekimi çalıştırma konusu Türk Dişhekimleri Birliği (TDB)’ne taşındı ve bu öneri kabul gördü.

Adana Diş Hekimleri Odası olarak Türk Dişhekimleri Birliği (TDB)’ne taşıdıkları ‘Bir diş hekiminin yanında sigortalı bir diş hekimi çalıştırılmalı’ önerilerinin TBMM’since kabul edildiğini vurgulayan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, bundan dolayı mutluluk duyduklarını ve memnun olduklarını bildirdi.

GÜLER: BU DA ŞU DEMEK OLUYOR; 16 BİN MUAYENEHANEDE EN AZ 16 BİN DİŞ HEKİMİNE İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLANACAK

Türkiye'de yaklaşık 16 bine yakın diş hekiminin muayenehanesi olduğunu dile getiren Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, paylaştığı yazılı açıklamada mevcut durumda yalnızca müşterek muayenehane modeliyle ancak 2 diş hekiminin bir arada çalışabildiğini kaydeden Dt. Güler, devamında şunları aktardı:

“2018 yılında Adana Diş Hekimleri Odası yönetim kurulumuzun önerisiyle TDB Genel kuruluna taşıdığımız bir diş hekiminin yanında bir diş hekiminin sigortalı çalışabilmesinin önünün açılması için sunduğumuz Kanun Teklifi kabul edildi. TBMM Genel Kurulu’nda bu önerimizin kabul edilmesi bizim açımızdan büyük mutluluk yaratmıştır. Bu da şu demek oluyor; 16 bin muayenehanede en az 16 bin diş hekimine istihdam olanağı sağlanacak.”

GÜLER: AYRICA BİR DİĞER UMUDUMUZ DA MEDİKAL VE DENTAL SEKTÖRÜNDE DİŞ HEKİMİ ÇALIŞTIRILMASININ ZORUNLU OLMASI

Yapılan bu değişiklikle artık bir diş hekimi muayenehanesinde başka bir diş hekiminin sigortalı olarak çalıştırabileceğine vurgu yapan Başkan Dt. Güler, özellikle yeni mezun diş hekimi meslektaşlarının bu mağduriyeti ortadan kalkarak yeni bir istihdam olanağı sağlanmış olacağını söyledi. 2018 yılından beri takipçisi olduklarını bildiren Başkan Dt. Güler, kanunun çıkmasından çok memnun olduklarını bir kere daha dile getirdi ve açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Şimdi umudumuz devlette çalışan diş hekimlerine olduğu gibi özelde çalışan diş hekimlerine de “Yeşil Pasaport” verilmesi. Ayrıca bir diğer umudumuz da Medikal ve Dental sektöründe diş hekimi çalıştırılmasının zorunlu olması ve Bağ-Kur ve Emekli Sandığından emekli hekimlere ek ödemelerinin yapılması. Tüm taleplerimiz bu yönde. İstihdam kanununun çıkmasında emeği geçen YK Üyelerimize, TDB’ye ve tüm siyasi parti temsilcilerine çok teşekkür ederiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.