TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barut: Buğday üreticisi bu fiyatlarla ayakta kalamaz

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut hububat alım fiyatları hakkında açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 11:54
Kaynak: BÜLTEN
Barut: Buğday üreticisi bu fiyatlarla ayakta kalamaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı hububat alım fiyatlarının açıklanmasının ardından açıklama yaptı.

“Çiftçinin ölüm fermanıdır”

Ayhan Barut, "Bunu defalarca Meclis kürsüsünden ve sahada çiftçilerle birlikte gündeme getirdik. Ama Mısır'daki sağır sultan duydu, siz duymadınız. Sizin çiftçiyle ilgili alıp veremediğiniz ne var? Çiftçiye gareziniz nedir? Maliyet 11 lira, açıklanması gereken fiyat 15 lirayken geçen sene 8.25 lira olan fiyata yüzde 11 artışla 9.25 lira veriliyor. Açıkladığınız bu fiyatı alıp başınıza çalın. Bu çiftçiyi öldürür, çiftçinin ölüm fermanıdır. Buğday üreticisi bu fiyatlarla ayakta kalamaz" diyerek ifade etti.



Barut, "TÜİK'in bile açıkladığı tarım enflasyonu yüzde 70'lerdeyken hububatta açıklanan bu fiyat, Allah'tan reva mıdır? Nedir çiftçiye alıp veremediğiniz? Açıklanan fiyatı beğenmemiş olacaklar ki, utanmış olmalılar ki sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar. Eğer yeterli fiyat olsaydı, bütün hükümet şov yaparak fiyat açıklardı. Açıklanan fiyat buğday üreticisinin ölüm fermanı olduğu için utançtan böyle açıklıyorlar. Derhal acilen bu fiyatı 15 lira olarak revize edin. Aksi takdirde çiftçi ve buğday üreticisi kalmaz” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.