TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayyüce Türkeş kadın basın mensuplarını unutmadı

İyi Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Ayyüce Türkeş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın basın mensuplarıyla bir araya gelerek onlarla sohbet etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 09:33
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Ayyüce Türkeş kadın basın mensuplarını unutmadı

İyi Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Ayyüce Türkeş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çok sayıda kadın gazetecinin katıldığı etkinlik bir otelde yapıldı. Türkeş, kadınlarla ilgili projelerinden bahsederek katılanlarla sohbet etti. Türkeş'in konuşmasının ardından etkinliğe katılan basın mensupları Türkeş'e sorular yöneltti ve etkinlik samimi bir şekilde gerçekleşti. Etkinliğe katılan kadın basın mensupları ilk defa kadın adayın böyle bir etkinliğine katıldıklarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Türkeş, "Bugün ayrı bir mutluluk ve huzur yaşıyoruz sizlerle birlikte olduğum için. Bu güzel günde 28. Dönem İyi Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz da bizlerle birlikte. Çok değerli bir insan. Çünkü hem babamın yol arkadaşı, babamla mecliste yol yürümüş hem de benim çok değer verdiğim biri olan efsane başkan; Burhanettin başkanımın peşinde ve izindeyim.  Ona güveniyorum. O yüzden bugün gerçekten çok mutluyum. Gerçekten biz İyi Parti olarak Türkiye'yi yönetecek sağlam kadrolara sahibiz" dedi. 

TÜRKEŞ: BEN ADANA'DA HER GÜN KADINLAR GÜNÜ YAPACAĞIM

Türkeş, etkinlikte şu cümleleri kullandı:

"Öncelikle hepinizin dünya emekçi kadın gününü kutluyorum. Ben buradan hepinize şunu diyorum: Ben Adana'da her günü kadınlar günü yapacağım. Çünkü ben bu yola Adanalı kadınlar ve Adanalı gençler için çıktım. Adana'nın kadını farklı bir gücü olan üretici bir kadın. Allah bize başta annelik vasfını verdiği için en başta Dünyanın her yerindeki kadınlar aslında güçlü. Ama Adana'da bunu çok daha farklı hissediyorum. O yüzden inanıyorum ki kadının gücü hem Adana'yı değiştirecek hem de bu sayede Adana'ya ayağa kalkacak ve Adana ayağa kalktığında Türkiye de ayağa kalkacak. Bunu da biz kadınlar başaracağız."

Kadının da erkeğin de ayrı bir rol için yaratıldığına dikkat çeken Türkeş, "Herkesin o rolü yerine getirdiğinde de dünyadaki dengenin yerine oturacağına inanıyorum. Bunu kadın evde otursun, anne olsun, yemek yapsın anlamında demiyorum. Ama kadının içindeki erkeği çıkaracak bir sistem dünyanın sonunu getirecek bir sistemdir. Dünyayı kalkındırmak için annelik enerjisi lazımdır ve bende o da var. Ben eğer başkan olursam üreten bir Adana yaratacağım ve bu üreten Adana yolunda da kadınlara çok büyük rol düşüyor. Hatta kadınların ürettikleriyle Adana'yı dünya markası yapalım diyoruz. Kadınlarımız üretsin. Kadın yeter ki üretmek ve evine katkıda bulunmak istesin. Biz de Adana Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadının arkasında olacağız" şeklinde konuştu. 

Konuşma sonrasında soru cevap kısmına geçildi. Soru cevabın ardından Ayyüce Türkeş katılanlara pembe karanfil hediye etti ve geldikleri için teşekkürlerini iletti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.