TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla gidilebilen ülkeler

Türk vatandaşlarının farklı ülkelere seyahati, uygulanan etkin ve aktif dış politika ile her geçen gün kolaylaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla yedi farklı ülkeye giriş yapmak mümkün.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla gidilebilen ülkeler

Aydın GÖKÇEOĞLU

ADANA (İLKHABER) -  Türk vatandaşlarının, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla yedi farklı ülkeye giriş yapmaları mümkün.

Türk vatandaşları, güvenli çipli kimlikleriyle vize ve pasaporta gerek kalmadan Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC), Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Moldova, Sırbistan ve Bosna Hersek'e seyahat edebiliyor. Seyahatlere ilişkin gidiş-dönüş uçak biletleri, rezervasyon kayıtları ve sigorta gibi evrakların olması, sorunsuz bir şekilde bu ülkelere girilmesine kolaylık sağlıyor.

Birçok ülke ise Türkiye'den vize talep etmiyor. Bu devletler arasında Arjantin, Brezilya, Bolivya, Uruguay, Venezuela ve Şili gibi ülkeler yer alıyor.

KKTC'DE NERELER ÖNE ÇIKIYOR?

Turistik tesisleri ve plajları ile dikkati çeken Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, hafta sonları bile Türk vatandaşları tarafından tercih ediliyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan KKTC'de Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Lefke, Gazimağusa, Maraş, Yeni İskele ve Karpaz gidilecek yerler listesinde ilk sırada yer alıyor.

KKTC

UKRAYNA

Ukrayna, Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde işgali ile başlayan savaş nedeniyle tatil amaçlı seyahat listesinde çok tercih edilmese de sadece Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartıyla gidilen ülkeler arasına yer alıyor.

Ülke sınırlarının tamamı Avrupa'da Ukrayna'ya silahlı çatışma ve ciddi güvenlik riskleri nedeniyle şu anda seyahat yapılması tavsiye edilmiyor. Bu ülkede en çok tercih edilen yerler Kiev, liman şehri Odessa, öğrenci kenti Lviv olarak öne çıkıyor.

Bu şehirlerde bolca katedral, kilise, müze, tarihi yapı bulunuyor. Ülke genelinde UNESCO Dünya Mirası kapsamında 9 yer bulunuyor. Bunlar; Sudak Kalesi, Hansaray-Bahçesaray (Kırım), St. Sophia Katedrali ve Kiev-Pechersk Manastırı (Kiev), Lviv Eski Şehir Merkezi, Bukovinalı ve Dalmaçyalı Metropolitlerinin Konutu (Çernivtsi), Hersonisos (Sivastopol), Ahşap Kiliseler, Chernihiv Eski Şehir Merkezi ve Kamaniçe Kalesi (Podilski)

ukrayna

GÜRCİSTAN

Gürcistan, Karadeniz’in doğu kıyısında, Güney Kafkasya’da yer alan ülkedir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan yer alıyor. Bu ülkeye gidilen yerler arasında Tiflis, Batum, Kutaisi, Kazbek Dağı, Dadiani Sarayı, Krubera Mağarası ve Tusheti National Park ilk sıralarda yer alıyor.

gürcistan

AZERBAYCAN

Halıları ile ünlü Azerbaycan, dünyanın en popüler turistik yerleri arasında bulunuyor. Azerbaycan gezilecek yerler arasında Nargin Adası, Laligagame, Alev Kuleleri, Şirvanşahlar Sarayı, Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Kız Kalesi Bakü, Azerbaycan Halı Müzesi, Seyyid Yahya Türbesi, SOCAR Kulesi, Bakü Şehir Pisti gibi uyerler bulunuyor.

azerbaycan

MOLDOVA

Avrupa’nın en fakir ülkelerinden biri olarak kabul edilen Moldova’nın halkı misafirperver ve dost canlısı tutumlarıyla ülkeye gelen turistleri hoş karşılıyor. ar. Dünya Savaşı’nda büyük hasar gören ülkenin katedralleri, müzeleri ve heykelleri hâlâ iyi durumda. Ukrayna ile Romanya arasında köprü görevi gören Moldova’da Kişinev Su Kulesi, Ulusal Tarih Müzesi, Stefan Cel Mare Anıtı, Nativity Katedrali ve Botanik Bahçe gibi yerler en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor.

moldova

SIRBİSTAN

Farklı imparatorluklara olduğu gibi yüzyıllarca Osmanlı egemenliğine de tanık etmiş yemyeşil bir ülke olan Sırbistan'da Kalemegdan, Belgrad Ulusal Tiyatrosu, Aziz Sava Katedrali, Niş Kalesi (Nis Fortress), Nikola Tesla Müzesi, Sırbistan Ulusal Müzesi, Manasija Manastırı, Avala Kulesi öne çıkıyor.

Sirbistan

BOSNA HERSEK

Bosna Hersek'in başkanti Saraybosna, tarihi cazibe merkezleri arayanlar için son derece ilginç bir şehir. Burada Saraybosna Başçarşı, Saraybosna Umut Tüneli, Saraybosna Katedrali, Mostar Köprüsü, Konjic Kasabası, Kravice Şelaleleri, Karagöz Bey Cami ve Potoçari Mezarlığı en çok gidilen yerler.

bosna-hersek

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.