TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOKİ'den peşin ödemede yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasını bu yıl 23 Eylül'de başlatacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
TOKİ'den peşin ödemede yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasını bu yıl 23 Eylül'de başlatacak. Bakan Murat Kurum, "TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlayacağız" dedi.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI DETAYLARI

23 Eylül ile 18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampanya kapsamında, TOKİ'den satın alınan ve ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için peşin ödemelerde yüzde 25 indirim uygulanacak. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin borcunun en az yüzde 25'ini kapatmaları durumunda da aynı oranda indirim alabileceklerini belirtti.

Kimler Yararlanabilecek?

Kampanya, 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satılan konutları kapsayacak. Borç bakiyesinin peşin kapatılması durumunda indirimden faydalanmak isteyenler, 2023 Haziran sonuna kadar geri ödeme taksitleri başlamış ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar arasında yer alacak.

Kısmi Ödeme İmkanları

Borçlarının tamamını kapatamayacak olan alıcılar, kalan borç bakiyesinin yüzde 25 ve daha fazlasını ödemek istediklerinde de yüzde 25 indirimden faydalanabilecekler.

toki indirim

Başvurular Bankalar Üzerinden Yapılacak

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahipleri, belirtilen tarihler arasında satış işlemlerinin gerçekleştiği bankaya başvuru yapabilecek. Tutar bilgilerini de bankalardan öğrenebilecekler.

Gerekli Şartlar ve Belgeler

Başvuru tarihinden itibaren, borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olmak ve geriye dönük taksit ile emlak vergisi borcu bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca, kat mülkiyeti oluşmuş projelerde indirimden faydalanmak isteyenler, bankaya giderken site yönetiminden alacakları "borcu yoktur" belgesi ve ilgili belediyeden alacakları emlak beyan değerini gösterir belgeyi de yanlarında bulundurmalıdır.

Fırsatları Kaçırmayın!

Kampanya tarihinden sonra yapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde indirim uygulanmayacak. Yaklaşık 162 bin konut ve iş yeri sahibinin bu fırsattan yararlanması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.