TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim yayın yasağı ne zaman kalkacak? Yerel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Türkiye'de oy verme işlemi sona erdi. Oy verme işleminin ardından sayımlar başladı. Vatandaş oy sayımlarına dair ilk verilerin ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. İşte yanıtı:

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
Seçim yayın yasağı ne zaman kalkacak? Yerel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yayın yasağının kalkacağı saat, seçmenler tarafından merak ediliyor. 31 Mart Pazar günü yerel seçimlerde milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandığa gitti. Türkiye genelinde 200 binden fazla sandıkta oy kullanma işlemleri yapılırken gözler yayın yasağına çevrildi. Seçim yasakları sebebiyle seçim ve sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılmayacak. Yüksek Seçim Kurulu toplantısı sonrası yayın yasağıyla ilgili alınan karar duyuruluyor. YSK Başkanı Ahmet Yener, yaptığı açıklamayla birlikte yayın yasağı tartışmalarına son noktayı koydu. Peki Yayın yasağı saat kaçta kalkacak? 


Seçim yayın yasağı saat kaçta kalkıyor? 31 Mart yerel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, YSK’dan yapılan açıklama

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, oyunu kullandıktan sonra seçim sürecine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. İl ve ilçe seçim kuruluna ulaşan olumsuz bir durum olmadığını ifade eden Yener, yayın yasağı tartışmalarına yaptığı açıklamayla son verdi. Pazar günü düzenlenen seçimlerde eğlence yerleri kapalı olurken emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse silah taşıyamayacak. Seçim sonuçlarına ilişkin belirlenen süreye kadar yayın yasağı bulunurken bu sürede sadece YSK tarafından ilgili haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Peki Seçim yayın yasağı ne zaman kalkacak? 

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada an itibariyle il ve ilçe seçim kurullarından ulaşan herhangi olumsuz bir durum olmadığını ifade ederek oy verme işlemlerinin biteceği tarihleri hatırlattı.

32 ilde saat 16.00’da oy verme işlemleri sona ererken Türkiye genelinde oy kullanma işlemleri 31 Mart Pazar günü saat 17.00’da sona erecek.

YSK Başkanı Ahmet Yener yaptığı açıklamada “ Yayın yasakları ise saat 21.00'de sona eriyor. Saat 17.00'dan sonra toplantı yaparak yayın yasaklarının 21.00'den önce sona erip ermeyeceği konusunda bir karar verip, bu kararı da kamuoyu ile paylaşacağız. “ ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM SONUÇLARI 2024 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yayın yasağının kaldırılmasının ardından büyükşehir belediyesi seçim sonuçları, il ve ilçe belediye başkanı seçim sonuçları verileri gelmeye başlayacak. Seçim yasakları normal şartlarda saat 21.00'da kaldırılacak. Ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılacak toplantının ardından bu saat öne çekilebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.