TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakarya: TEKNOFEST’i dünya kenti Adana’da görmekten gurur duyuyoruz

Çukurova Genç İşadamları Derneği, “Dünya Kenti Adana” hedefiyle Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Adana’ya destek veren ilk sivil toplum kuruluşu oldu. 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek festival, Adana’nın zengin kültürel mirası ve teknolojik potansiyeli ile gençlere önemli fırsatlar sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 10:49
Kaynak: BÜLTEN
Sakarya: TEKNOFEST’i dünya kenti Adana’da görmekten gurur duyuyoruz

'Dünya Kenti Adana' hedefiyle projeler geliştiren Çukurova Genç İşadamları Derneği, Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST Adana’ya destek veren ilk sivil toplum örgütü oldu. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önderliğinde gerçekleştirilecek olan bu önemli festival, Adana’nın tarihi, kültürel mirası, sanayisi ve lezzetli mutfağı ile göz dolduracak. 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek etkinlikte, Adana'nın önde gelen STK'sı Çukurova GİAD’ın katkılarıyla gençler için teknolojik fırsatlar sunulacak. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, TEKNOFEST’in Adana’da gerçekleşmesinin gençlerin vizyonuna büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak, bu organizasyonun milli değerlere sahip bireyler yetiştirmede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

“TEKNOFEST’i Dünya Kenti Adana’da görmekten büyük mutluluk, onur ve gurur duyuyoruz”

TEKNOFEST’e resmi olarak katkı koyan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana’nın teknolojik alanda da söz sahibi olduğunu, TEKNOFEST Antalya’da Robolig Yarışması’nda 4’üncülük elde eden 1.5 Adana APS Robotik Takımı, 2013 yılında kurulan, yarışmalarda başarılar elde eden, “1,5 Adana” isimli elektrikli araçları ile tanınan Çukurova Elektromobil Takımı ile adını teknolojiye yazdıran Çukurova Üniversitesi ile Adana Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin teknoloji alanında gençleri etkin, donanımlı yetiştirdiklerini, bu bağlamda TEKNOFEST’in Adana’da yapılacak olmasının da büyük önemi bulunduğunu söyledi. TEKNOFEST Adana’nın gençlerin vizyonuna katkı sağlayacağını kaydeden Sakarya, bu önemli festivale katkıda bulunmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. TEKNOFEST’in vatanına en verimli biçimde hizmet etmek isteyecek, milli değerlere sahip çıkacak bireylerin yetişmesinde gençlerin üretkenliğini artıracağını, ufuklarını açacağına dikkat çeken Sakarya, “Havada, karada, denizde, uzayda ve ilklerin şehri, sanayinin eşiği, Çukurova Metropolü’nün başkenti,  Dünya Kenti Adana’da TEKNOFEST’in yapılacak olması büyük bir şans ve fırsattır. Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’i Dünya Kenti Adana’da görmekten büyük mutluluk, onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

“TEKNOFEST, geleceğin yerli ve milli teknolojilerinin şekillenmesini sağlayan dev bir organizasyon haline gelmiştir”

Ömer Faruk Sakarya, “2018 yılından bu yana ülkemizin milli teknolojilerinin geliştirilmesinde önemli rol üstlenen TEKNOFEST, geleceğin yerli ve milli teknolojilerinin şekillenmesini sağlayan dev bir organizasyon haline gelmiştir. TEKNOFEST ile gelişen savunma teknolojileri ülke güvenliğine olumlu katkılar sunmuştur. Dünya genelinde ve çevremizde yaşanan gelişmelere baktığımızda, teknolojiden mahrum kalan ülkelerin yaşadıkları çaresizlikten ders çıkaran Türkiye, genç nüfus potansiyeli ile geleceğe umutla bakmaktadır. Türkiye’nin yeni yüzyılında ülkemizi teknoloji üreten ve geliştiren topluma dönüşmesinde farkındalık oluşturan TEKNOFEST’in Adana ayağının gerçekleşmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’a, bakanımız Sayın Ömer Çelik’e, tüm Adana milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu önemli festivale destek veren tüm paydaş kurumları kutluyor, Adana'mız ve ülkemiz adına şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.