TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nennioğlu: Sendikacılık sahada yapılır

Memur Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sahada sorunları tespit ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2023 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Nennioğlu: Sendikacılık sahada yapılır

Bayram BULUT
ADANA (İLKHABER) - Memur Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sendikacılık sahada yapılır sloganı ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Saha ziyaretleri gerçekleştirdiklerini aktaran Nennioğlu, bu ziyaretlerde üyelerinin çalışma alanlarında sorunlarını bizzat tespit etme imkanı bulduğunu anlattı. Nennioğlu son olarak Kozan Sosyal Hizmet Merkezi ile ilgili saha çalışması yaptığını dile getirdi. Burada sorunları tespit ettiklerini belirten Nennioğlu, “Sendikacılık sahada yapılır sloganı ile yaptığım saha ziyaretlerinde Kozan Sosyal Hizmet merkezindeki İşyeri Temsilcimiz Ayşe Çelen Karaköse ile sorunları tespit ettik” dedi.

Nennioğlu Sendikacılık sahada yapılır (3)
Tespit ettikleri sorunları aktaran Nennioğlu, “Aile Sosyal Destek Uzmanı özlük hakları, iş tanımı ve mali hakların düzenlenmesi gerekli. Aile Sosyal Destek Uzmanı unvanıyla beraber derecemiz 8-3. Sağlık Hizmetleri sınıfında olmamız gerekirken genel idare sınıfındadır. Alım yapılırken bölüm şartıyla alım yapılmıştır. Sahada aktif çalışıyoruz. Dezavantajlı gruplarla riskli bir şekilde çalışmaktayız. Sosyal hizmet tazminatının sosyal hizmet merkezlerine de verilmesi gerektiğini tespit ettik” diye konuştu.
Personeller sözleşmeli iken ek ödeme konusunda hala vergi borcu durmaktadır. Sendikanın hukuki destek sağlaması gerekli. Lehimize olan emsal karar mevcuttur. Konu hakkında geçmiş dönemde sendika avukatıyla iletişime geçilmiştir. Son toplu sözleşmede Sosyal Hizmet alanına dair herhangi bir kazanımın olmaması,  saha ücreti veya yolluk alınmaması.
İcap nöbetlerinin gayrı resmi olması ve icap nöbetlerinde herhangi bir ücret alınmaması. Bir hafta boyunca icap nöbeti tutulması ‘bu sürede şehir dışına çıkış yapılmamaktadır. Bu konuların takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Nennioğlu Sendikacılık sahada yapılır (5)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.