TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla’daki orman yangınlarına madencilerden büyük destek

Muğla'nın Ula ve Yatağan ilçelerinde çıkan orman yangınları, 21 saat süren yoğun bir mücadele sonucunda kontrol altına alındı. Bu süreçte Muğlalı madenciler, insan gücü ve makine ekipmanlarıyla önemli bir rol oynayarak, hem yangının söndürülmesinde hem de Muğla'nın yeşil dokusunun korunmasında özverili bir katkı sağladı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, madencilerin bu çabasının takdir edilmesi gerektiğini belirterek, gelecekte yanan alanların yeniden ormanlaşması için sektörden en büyük desteği alacaklarını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 13:53
Kaynak: BÜLTEN
Muğla’daki orman yangınlarına madencilerden büyük destek

Türkiye, son günlerde orman yangınlarıyla mücadele ederken, Muğla’nın Ula ve Yatağan ilçelerindeki yangınlar 21 saatlik zorlu bir mücadelenin ardından kontrol altına alındı. Bu süreçte, Muğlalı madenciler olağanüstü bir çaba göstererek, hem insan gücü hem de makine ekipmanlarıyla yangınla mücadelede önemli bir rol üstlendi. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, madencilerin kamu ve yerel yönetimlerle ortak hareket ederek, Muğla’nın yeşil dokusunun korunmasına yönelik özverili katkı sağladıklarını belirtti. Alimoğlu, Muğla’nın ormanlık alanlarının korunmasının madenciler için öncelikli görev olduğunu vurgulayarak, bundan sonraki süreçte yanan alanların yeniden ormanlaşması için madencilik sektörünün en büyük desteği vereceğini ifade etti.

Muğla’da 2021 yılında 14 gün süren orman yangınlarında da Muğlalı madencilerin çok özverili bir mücadele örneği ortaya koyduklarının altını çizen İbrahim Alimoğlu, “Muğla’nın topraklarının yüzde 56’sını ormanlar oluşturuyor. Ülkemizin akciğerleri konumundaki Muğla’nın yeşil dokusunun korunması her Türk vatandaşının olduğu gibi madencilerimizin öncelikli görevi. Madenciler, tecrübeli insan gücü ve geniş makine parkıyla yangınlara müdahale etti. Muğlalı madencilerimiz akaryakıt ikmal tankerleri, kepçeleri, ekskavatörleri, su tankerleri ve kamyonlarıyla yangının kontrol altına alınması için çaba gösterdi. Bundan sonraki süreçte yanan alanların tekrar ormana dönüşmesi için en büyük desteği madencilik sektörü verecektir” dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.