TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mangalcıların vazgeçilmezi TAVUK KANADI

Yaz aylarında tavuk kanadına ilgi artıyor. Piknikçilerin vazgeçilmezi olan tavuk kanadının mangalda tercih edilmesi nedeniyle fiyatlarda artış gösteriyor. Özelikle son dönemde kırmızı etin fiyatının yüksek olması nedeniyle vatandaşların tercihi beyaz etten yana oluyor. Piknikçiler pahalı olmasına rağmen tavuk kanadından vazgeçmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2023 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2023 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mangalcıların vazgeçilmezi TAVUK KANADI

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Yaz aylarında tavuk kanadına ilgi artıyor. Piknikçilerin vazgeçilmezi olan tavuk kanadının mangalda tercih edilmesi nedeniyle fiyatlarda artış gösteriyor.

Adana’da yaz aylarında evlerinden çıkarak piknik alanlarına giden vatandaşlar bu alanlarda mangal yakıyor. Özelikle son dönemde kırmızı etin fiyatının yüksek olması nedeniyle vatandaşların tercihi beyaz etten yana oluyor. Özellikle tavuk kanadı gibi ürünleri mangalda pişirerek tüketen vatandaşlar, yaz aylarında talebin fazla olması nedeniyle kanadı biraz yüksek fiyattan satın almak zorunda kalıyor. Şuan kilogramı 100 liraya satılan tavuk kanadı kışın ayında ise yüzde 30 bir gerileme yaşıyor. Adanalıların vazgeçilmezi olan mangal yakma keyiflerine eklenen tavuk fiyatları tatil bölgelerinde ise daha yüksek fiyatlardan satılıyor.

TÜM TAVUK VE KANAT ARASINDA YÜZDE 50 FİYAT FARKI

Tüm tavuk ile kanat arasında bile yazın yüzde 50 bir fiyat farkı bulunuyor. Tüm tavuğun kilogram fiyatı 50 liradan satılırken, kanat ise 100 liradan satışa sınılıyor. Tavukçu esnaflarından Zekeriya Demirbağ, mangallık tavuk kanatlarının, normal tavuk ürünlerine göre daha pahalı olduğunu söyledi.  Demirbağ, “Tavuk fiyatları bence en ucuz ürünlerden bir tanesi. Pazara gidiyorsunuz kasaba gidiyorsunuz  oralara göre ucuz. Birde şöyle bir şey var. Normal insani olarak soruyorsanız tabiî ki pahalı. Aldığın maaşla tabiî ki almakta zorluk çekiyor insanlar. Ama genel olarak gıda ve alış veriş sektörü karşısında en düşük fiyata sahip” dedi.

KANADIN KİLOSU 100 LİRA

Tavuk fiyatları hakkında bilgiler veren Demirbağ, “Tüm tavuk 53 lira, but 45 lira baget 55 lira, kanat ürünleri biraz yazlık ürün olduğu için onlar biraz aha pahalı. Kanatlar 100 lira, diğer tüm kanatlar 70 lira yemeklik ürünlerin fiyatı uygun. Diğer piknik ürünleri olan kanat fiyatı yüksek. Kışın 100 liralık kanat 70 liraya kadar düşüyor. İnsanlar kanadı mangalda yapıyorlar. Yaz bittiğinde mangal yakma azalıyor. Bu nedenle fiyatları düşüyor. Yağmur yağdığında kışın millet mangal keyfi yapamıyor. Ancak restorantlar alıyor genelde” şeklinde konuştu.

TAVUK TATİL BÖLGESİNDE DAHA ÇOK SATILIYOR

Tatil bölgelerinde tavuk etinin daha fazla tüketildiğini aktaran Demirbağ, “ Şuanda işler düşük. Tatil yeri olmadığı için satışlar azalıyor. İnsanlar tatil yerlerinde tavuk tüketimini artırıyor. Haliyle tatil bölgelerinde fiyatlarda yükseliyor. Burada 100 liraya sattığımız tavuk tatil bölgesinde 140-150 liraya kadar çıkıyor. Yüzde 40 bir fark oluyor. Yaz ayındayız ve benim işlerim yarıdan fazla azalmış durumda” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.