TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban Bayramı tatili ne zaman bitecek?

Türkiye'de Kurban Bayramı tatili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla hafta sonlarıyla birleşerek 9 güne çıkarıldı. Tatil, 15 Haziran Cumartesi günü başladı ve 23 Haziran Pazar günü sona erecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2024 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
Kurban Bayramı tatili ne zaman bitecek?

Kurban Bayramı tatili devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla Kurban Bayramı tatili hafta sonları ile birleşerek 9 güne çıkarılmıştı. 15 Haziran Cumartesi günü başlayan bayram tatili ne zaman, hangi tarihte sona erecek? 

Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatiline ilişkin, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz." demişti.

Kamu çalışanları, 15 Haziran Cumartesi ile 23 Haziran Pazar günleri arasında izinli olacak.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın imzasıyla, konuya ilişkin ilgili kurumlara yazı gönderildi. Yazıda, şu ifadelere yer vermişti: "Kurban Bayramı 15 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayıp 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 20-21 Haziran 2024 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

Kurban Bayramı tatili kapsamında kamu çalışanları, 15 Haziran Cumartesi ile 23 Haziran Pazar günleri arasında izinli olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.