TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hüzünlü mezuniyet töreni

İskenderun Teknik Üniversitesi, düzenlenen mezuniyet töreni ile 2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılında mezun olan öğrencilerini uğurladı. Törende, depremde hayatını kaybeden öğrenciler anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2023 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2023 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hüzünlü mezuniyet töreni

(Haber Merkezi) - İskenderun Teknik Üniversitesi'nde (İSTE) bu yıl düzenlenen mezuniyet töreninde, mutluluk ve hüzün bir arada yaşandı. 

İSTE Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ev sahipliği yaparken İskenderun Kaymakamı Murak Sefa Demiryürek, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Onur Emir, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Yusuf Yıldırım, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Kutlu, ODTÜ Eymir Kültür Vakfı Yöneticileri, İSTE akademik ve idari personelleri ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk olarak 6 Şubat’ta hayatını kaybeden öğrenciler için İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Cami İmamı Kuran okuyup dua etti. Ardından İSTE'nin akademik, idari personel ve öğrenciler için hazırlanan alana karanfil bırakıldı. 

İskenderun Teknik üniversitesi

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Tolga Depci, şunları ifade etti:

“Gönül isterdi ki sizlerin bu iftihar ile dolu bu özel gününüzde, hep birlikte sizlerin mutlu ve sevinç tablosu gününüzü sonuna kadar hep birlikte yaşayabilmiş olalım. Fakat bildiğiniz üzere 6 Şubat Depremi ile şimdi sizlerle yan yana, yürek yüreğe bu mutlu güne tanıklık edecek nice öğrencilerimizi ve çalışma arkadaşlarımızı kaybettik. Depremde hayatını kaybeden öğrencilerimizi, akademik ve idari personelimizi, deprem şehitlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Acılarını ilelebet yüreğimizde hissedeceğiz.

İSTE

6 Şubat depreminde hayatlarını kaybeden ve bu sene mezun olmasını beklediğimiz ancak her daim yüreğimizin mezunları olarak anacağımız; Nasser Isman Ahmed, Uğur Berdan Arslan, İkra Süme, Turgaycan Akıncı, Renim Hassi, İrem Konur, Mehmet Soydaş’ı bir kez daha saygıyla anıyorum."

Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verildi. Depremde hayatını kaybeden öğrencilerden Mehmet Soydaş için diplomasını ise ablası Prof. Dr. Tolga Depci’den aldı. Muhammet adına diplomasını alan abla, tüm öğrencileri tebrik ederek hayatlarında başarılar diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.