TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç: Omuz omuza mücadele edip çocukların geleceğini karartmalara izin vermeyeceğiz

Adana’da Heykelli Park’ta 8 Ağustos’ta cansız bedeni bulunan Narin için yapılan basın açıklamasında, Psikolog Derya Genç, çocuk güvenliğini sorguladı. Genç, Narin’in yanı sıra yıllardır çözüme kavuşmayan davaların da takipçisi olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 11:15
Kaynak: Meryem Ünal
Genç: Omuz omuza mücadele edip çocukların geleceğini karartmalara izin vermeyeceğiz

Adana’da Heykelli Park'ta 8 Ağustos'ta cansız bedeni bulunan  Narin’in ardından Adana Yerel Eşitlik Bileşenleri bir basın açıklaması düzenledi. Psikolog Derya Genç tarafından okunan açıklamada, Narin’in hayatını kaybetmesini nedeniyle çocukların güvenliği ve adalet sistemi sorgulandı. Genç, sadece Narin’in değil, yıllardır çözülmeyen benzer davaların da peşinde olduklarını ifade etti. Basın açıklamasına katılan vatandaşlar defter, kalem, oyuncak bebek, pembe terlik bıraktı.

Adana Yerel Eşitlik Bileşenleri

Psikolog Derya Genç, “Narin 8 yaşında bir çocuk. 21 Ağustos günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesindeki evinden Kuran kursuna gitmek üzere çıktı ve bir daha evine dönemedi. Narin, 8 Eylül Pazar günü dere kenarında, çuval içinde, üzeri tas ve dallarla kapatılmış şekilde bulundu. Narin'i 19 gün aradık. Onunla birlikte kaybolan adaleti de aradık. Kayıp tüm çocukları da aradık. Ailelerinin insafına terk edilen çocuklar, tarikat ve cemaatlerde geleceği yok olan çocukları, depremde kaybolan çocukları aradık. 3 gün sonra aranmaktan vazgeçilen, kimsesiz sanılan çocukları aradık” diye ifade etti.

Adana Yerel Eşitlik Bileşenleri

“Narin için adalet arıyoruz”

Derya Genç, “Narin ile ilgili soruşturmanın titizlikle yapıldığı ifade edilse de hala, 'Narin için adalet?'istiyoruz. Ne acıdı ki yergi sistemine güvenemiyoruz. Çünkü biliyoruz ki Onca şüphe varken aydınlatılmamış olan Rabia Naz' in ölümünü, Gülistan Doku'yu dört buçuk yıldır bulmadıklarını. Şüphelinin nüfuzlu kişilerle bağı var diye zerine gidilmeyişini hatırlıyoruz. Asla unutmuyoruz. Simdi de Narin için adalet arıyoruz” şeklinde konuştu.

Adana Yerel Eşitlik Bileşenleri

“Beraber, politik bir mücadeleyi yürüterek başaracağız”

Genç, “Çocukların ve kadınların bir adı var artık diyerek erkek şiddeti ile aramızdan koparılan çocuklar ve kadınları anıyoruz: Rabia Naz, Gülsüm, Gülistan, Özge can, Leyla, Ceylan, Erin, İkra Nur Soyadlarını okumuyoruz günkü çoğunda kendilerini öldüren erkeklerin ya da buna göz yuman aile bireylerinin soyadlarını anmak istemiyoruz. ‘Başka Narin'ler Ölmesin’ diye erkek şiddetini bir gün gündem etmek değil, bir gün isyan etmek değil, bir gün öfkelenmek değil, idamla değil. Sürekli ve beraber, politik bir mücadeleyi yürüterek başaracağız” dedi.

Adana Yerel Eşitlik Bileşenleri

Psikolog Derya Genç basın açıklamasında sözlerine son verirken şunları söyledi: Hiçbir çocuk, hiçbir kadın korkmasın. Omuz omuza mücadele edip çocukların geleceğini karartmalara izin vermeyeceğiz. İstismar aklamalarına izin vermeyeceğiz. Çocuklar, kadınları, hayvanlar, doğayı korumaya devam edeceğiz."

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.