TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlıkta çete operasyonuna sert tepki

Cumhurbaşkanı, son günlerde masum bebeklerin hayatıyla oynayan bir çete operasyonu nedeniyle kamuoyunu bilgilendirdi. 1.5 yıl öncesine dayanan soruşturma sonucunda 47 şüpheliden 22’sinin cezaevinde olduğu, Sağlık Bakanlığı’nın da Tekirdağ’da bir hastaneyi kapatıp İstanbul’daki 9 hastanenin ruhsatını iptal ettiği açıklandı. Cumhurbaşkanı, muhalefetin sağlık sistemine yönelik eleştirilerine sert yanıt vererek, devletin gerekli adımları atmaya devam edeceğini ve suçluların hesap vereceğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlıkta çete operasyonuna sert tepki

Recep Tayyip Erdoğan'ın X hesabında yaptığı açıklamaya göre, son günlerde kamuoyunu derinden sarsan bir çete operasyonu kapsamında, masum bebeklerin hayatını tehlikeye atan canilerin yakalanması için Cumhurbaşkanı tarafından konunun bizzat takip edileceği duyuruldu. Cumhurbaşkanı, bu canilerin bir daha gün yüzü görmemesi için kararlı bir duruş sergileyeceğini vurguladı.

Soruşturmanın başlangıcı 1.5 yıl öncesine dayanıyor

Çete operasyonu, ülke gündemine yeni gelse de yürütülen soruşturmanın başlangıç tarihi 1.5 yıl öncesine kadar uzanıyor. Titiz bir çalışma sonucu çete üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlar neticesinde elebaşları tutuklanırken, dosya kapsamındaki 47 şüpheliden 22’sinin cezaevinde olduğu bildirildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan hızlı adımlar

Operasyon sürecinde Sağlık Bakanlığı, Tekirdağ’da bir hastaneyi kapatırken, İstanbul’daki 9 hastanenin ruhsatının da iptal edildiğini duyurdu. Bakanlık, 12 masum bebeğin hayatını kaybetmesine neden olan her kim varsa, hangi sağlık kuruluşu varsa, adli ve idari işlemlerin hızla başlatıldığını açıkladı.

Muhalefetin eleştirilerine cevap

Cumhurbaşkanı, muhalefetin ve muhalif medyanın, Türk ordusuna “kimyasal silah kullandı” iftirasında bulunduğunu belirterek, Tabipler Odası ile iş birliği yaparak sağlık sistemini hedef almalarını büyük bir şuursuzluk olarak nitelendirdi. Masum bebeklerin cenazesi üzerinden siyaset yapmanın vicdan tutulması olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı, sağlık hizmetleri konusunda en son konuşacak kişinin CHP’nin devrik genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirterek, “Bölücü terör örgütü sempatizanlarının da içinde olduğu bu çete, devletimizin sağladığı imkânları istismar ederek alçakça bir vahşeti gerçekleştirmiştir,” dedi.

Devletin harekete geçmesi ve hesap vermesi

Cumhurbaşkanı, devletin ilk andan itibaren harekete geçtiğini ve gerekli adımları attığını vurguladı. “Böyle bir barbarlığı yapanlardan işledikleri suçların hesabı en ağır biçimde hukuk önünde sorulacaktır,” diyerek sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.