TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barı Iusubov, PKK/KCK'nın Rusya yapılanmasında yakalandı

MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla, PKK/KCK'nın Rusya yapılanmasında faaliyet gösteren terörist Barı Iusubov yakalandı. Iusubov'un, örgüt adına propaganda faaliyetlerinde bulunduğu ve üst düzey mensuplarla yakın temas halinde olduğu tespit edildi. Adli makamlara sevk edilen Iusubov, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 11:46
Kaynak: AA
Barı Iusubov, PKK/KCK'nın Rusya yapılanmasında yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve emniyet güçlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir operasyonla, terör örgütü PKK/KCK'nın Rusya yapılanmasında yer alan Barı Iusubov yakalandı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Iusubov'un Rusya, Kazakistan ve Ermenistan'da aktif olarak örgütün propaganda faaliyetlerinde bulunduğu ve Irak’taki Mahmur Kampı'nda da benzer çalışmalar yürüttüğü belirlendi.

Terörist Barı Lusubov'un faaliyetleri

Iusubov'un, PKK/KCK'nın üst düzey mensuplarıyla yakın ilişkiler içinde olduğu ve örgütün çeşitli eylemlerinde yer aldığı tespit edildi. 2020 yılından bu yana MİT’in takibi altında olan Iusubov, Türkiye’ye döndüğünde güvenlik birimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda ele geçirildi.

Adli süreç ve tutuklama

Yakalandıktan sonra sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanan Barı Iusubov, cezaevine gönderildi. Bu gelişme, Türkiye’nin terörle mücadelesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve güvenlik güçlerinin uluslararası düzeydeki terör yapılanmalarına karşı kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.