TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli: Torunlarımıza yanık kokulu, yanmış bir gelecek bırakmayalım

Adana Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan Karaisalı ve Kozan ilçeleri ile Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde meydana gelen orman yangınları, anında müdahaleyle kısa sürede söndürüldü. Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, yangına sebebiyet verebilecek her türlü davranışlardan uzak durulması çağrısında bulunarak, "Torunlarımıza yanık kokulu, yanmış bir gelecek bırakmayalım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 13:29
Muhabir: ALİ GÜRELİ
Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli: Torunlarımıza yanık kokulu, yanmış bir gelecek bırakmayalım

Ormanlar, ekosistemin vazgeçilmez bir parçası olarak hem doğal yaşamı destekliyor hem de başta insanlar olarak tüm canlılara oksijen sağlıyor. Aynı zamanda erozyon kontrolü, su kaynaklarının korunması ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi hayati işlevlere sahip olan ormanlık alanlar, son yıllarda artan yangınlarla tehlike altına giriyor.

Orman yangınlarıyla mücadelede, erken uyarı sistemleri ve hızlı müdahale ekiplerinin rolü kritik önem taşıyor. Özellikle yangınların önlenmesi konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Orman Bölge ve işletme müdürlükleri tarafından alınan tedbirler, yangın riskini azaltıyor. Meydana gelen yangınlar da anında müdahalelerle kısa sürede kontrol altına alınarak büyümeden söndürülüyor.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk sahasında yer alan Karaisalı ve Kozan ilçeleri ile Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde meydana gelen orman yangınları da, anında müdahaleyle kısa sürede söndürüldü. Ekipler, daha sonra soğutma çalışmaları yaptı.

Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, vatandaşlara yangına sebebiyet verebilecek her türlü davranışlardan uzak durulması çağrısında bulunarak, "Torunlarımıza yanık kokulu, yanmış bir gelecek bırakmayalım. Dikkatsizlik sonucu meydana gelen bir orman yangını gözyaşı ile söndürülemez. Ormanlarımızı sevelim, akciğerlerimizi oksijensiz bırakmayalım ve yeşil vatanımızı koruyalım" dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.