TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenilenebilir enerji, Türkiye ekonomisine 4.8 milyar dolar kazandırdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024'ün ilk yarısında yenilenebilir enerjiden sağlanan verimlilik sayesinde ekonomiye yaklaşık 4,8 milyar dolar katkı sağlandığını açıkladı. Bu katkı, 14,5 milyar metreküplük doğal gaz ithalatının önlenmesine yardımcı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
Yenilenebilir enerji, Türkiye ekonomisine 4.8 milyar dolar kazandırdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, 2024 yılının ilk yarısında yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik sayesinde Türkiye, doğal gaz ithalatında önemli ölçüde tasarruf sağladı.

YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE İTHALAT ENGELLENİYOR

Bakanlığın verilerine göre, yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik sayesinde yaklaşık 14.5 milyar metreküplük doğal gaz ithalatı önlendi. Bu durum, hem ülkenin enerji bağımsızlığına ulaşma hedefine katkı sağladı hem de döviz tasarrufu sağladı.

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI

Yenilenebilir enerjinin sağladığı bu önemli tasarruf, Türkiye ekonomisine de olumlu yansıdı. İlk 6 aylık dönemde yenilenebilir enerji kaynakları sayesinde ekonomiye yaklaşık 4.8 milyar dolarlık katkı sağlandığı belirtildi.

ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİ ARTIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımı sayesinde enerji arz güvenliğinin güçlendiğini vurguladı. Bu sayede enerji fiyatlarındaki dalgalanmalardan daha az etkilenerek, enerji arzının sürekliliği sağlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.