TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaş kazandı: TÜVTÜRK komisyonu tarihe karıştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle TÜVTÜRK, araç muayenelerinde kredi kartı ile ödeme yapan vatandaşlardan aldığı komisyonu kaldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
Vatandaş kazandı: TÜVTÜRK komisyonu tarihe karıştı

Türkiye’de araç muayenesi yaptıran vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayan önemli bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle birlikte, TÜVTÜRK’ün yıllardır araç muayenelerinde kredi kartı ile ödeme yapan vatandaşlardan aldığı komisyon ücreti artık tarihe karışacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, işletmelerin banka kartı ile ödemelerden ek ücret talep etmesinin kabul edilemez olduğunu belirten açıklamasının ardından, TÜVTÜRK de bu uygulamaya son verme kararı aldı. Yeni düzenleme ile birlikte, TÜVTÜRK’te araç muayenesi yaptıran vatandaşlar, daha önce ödedikleri komisyon ücretlerinden kurtulmuş olacaklar.

Vatandaşlar İçin Büyük Kolaylık

Bu karar, özellikle sık sık araç muayenesi yaptıran vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Artık araç muayenesi yaptırmak isteyenler, ek bir ücret ödemeden kredi kartıyla ödeme yapabilecekler. Bu durum, hem vatandaşların bütçelerini rahatlatacak hem de kredi kartı kullanımını teşvik edecek.

TÜVTÜRK’ün Açıklaması

TÜVTÜRK yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, yeni düzenlemeye uyum sağladıklarını ve vatandaşların mağdur olmaması için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirtti. Ayrıca, vatandaşların komisyon iadesi ile ilgili detaylı bilgiye TÜVTÜRK şubelerinden veya internet sitesinden ulaşabilecekleri ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.