TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜVTÜRK, kredi kartı ile ödemelerde ek ücret almadığını açıkladı

vTÜVTÜRK, araç muayene ücretlerinin ödenmesinde kredi kartı ve banka kartıyla yapılan ödemelerde ek ücret alınmadığını duyurdu. Şirket, basında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
TÜVTÜRK, kredi kartı ile ödemelerde ek ücret almadığını açıkladı

TÜVTÜRK, araç muayene ücretlerinin ödenmesinde kredi kartı ve banka kartıyla yapılan ödemelerde ek ücret alınmadığını açıkladı. Şirket, basında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamayı paylaştı:

Açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Araç muayene ücretleri, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 35. Maddesine göre 2004 yılında belirlenmiş olup, her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Yeniden Değerleme Oranı'nda artırılmaktadır.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TÜVTÜRK arasında imzalanan imtiyaz sözleşmesi uyarınca, TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene hizmetlerine ilişkin ücret nakit olarak tahsil edilmekte ve elde edilen gelirlerin bir kısmı doğrudan hazineye aktarılmaktadır.

Ancak, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, araç muayene istasyonlarında nakit ödeme yöntemine alternatif olarak kredi kartıyla ödeme imkanı sunulmuştur. Bu kapsamda, kredi kartı veya banka kartı ile yapılan ödemeler, ilgili kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde bir hizmet sağlayıcı firma aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

Bu hizmet sağlayıcı firma, müşterilere tek seferlik ödeme hizmeti sunmakta ve bu hizmet karşılığında müşterilerden bir "hizmet bedeli" tahsil etmektedir. Ancak, bu hizmet bedeli, TÜVTÜRK tarafından belirlenen araç muayene ücreti haricinde bir ek ücret değildir.

TÜVTÜRK olarak, kredi kartı veya banka kartıyla yapılan ödemelerde muayene ücreti haricinde herhangi bir ek ücret alınmadığını belirtmek isteriz. Basında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.