TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜSİAD Genel Kurulu: Tuncay Özilhan, ekonomik sorunlara dikkat çekti ve refahın adaletli dağılımını istedi

Türk Sanayici ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD) olağan Genel Kurul toplantısında konuşan Tuncay Özilhan, ekonominin karşılaştığı sorunları vurgulayarak, adil bir refah dağılımına vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
TÜSİAD Genel Kurulu: Tuncay Özilhan, ekonomik sorunlara dikkat çekti ve refahın adaletli dağılımını istedi

Türk Sanayici ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD), seçimli olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan yaptı. Özilhan'ın konuşmasında ekonomik sorunlara ve refahın adil dağılımına dikkat çekildi.

Özilhan, ekonomideki yüksek enflasyon, istikrarsızlık, düşük katma değerli üretim, orta gelir tuzağı, yeşil ekonomiye uyum ihtiyacı ve orta gelir tuzağı gibi sorunların hala devam ettiğini belirtti. Bu sorunların palyatif çözümlerle değil, kesin ve kalıcı çözümlerle ele alınması gerektiğini ifade etti.

Üretim artışının sağlanmadan makroekonomik sorunların kalıcı bir şekilde çözülemeyeceğine vurgu yapan Özilhan, aynı zamanda refahın adil bir şekilde dağıtılmasının önemine işaret etti. Yüksek enflasyon ve refah üretmeyen büyümenin, geçim sıkıntılarına yol açtığını belirten Özilhan, Türkiye'nin yıllardır aynı sorunlarla mücadele ettiğini ve 2024 yılında hala gelir adaletsizliğiyle uğraştığını söyledi.

Tuncay Özilhan, ekonomide yapısal sorunların ertelenmemesi, üretim artışının sağlanması ve refahın adil dağılımının sağlanması için kararlı adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.