TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye ve Körfez İşbirliği Konseyi arasında serbest ticaret anlaşması imzalandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın önemini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye ve Körfez İşbirliği Konseyi arasında serbest ticaret anlaşması imzalandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması'nın başlatılması için bugün tarihi bir imza attıklarını duyurdu. Bolat, X hesabından yaptığı açıklamada, KİK Genel Sekreteri Sayın Jasem Mohamed Al Budaiwi ile birlikte imzalanan Ortak Bildiriyle Türkiye ile KİK üyeleri arasında dünyanın en büyük serbest ticaret alanlarından birisinin oluşturulacağını belirtti.

Bolat'ın açıklamalarından bazıları şu şekilde:

"Anlaşma, mal ve hizmet ticaretini serbestleştirecek, yatırımların ve ticaretin kolaylaştırılmasını sağlayarak ülkemizin bölgeyle ticaretini ve ülkemize Körfez Bölgesinden yatırımları çok daha üst seviyelere çıkaracaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek için Körfez coğrafyası ile son dönemde kurulan güçlü iş birliklerinin bir halkası olarak, bu yeni ticari ortaklık projeksiyonumuz, KİK ülkeleri ile birlikte küresel ekonomide, kazan-kazan prensibi ile daha büyük bir paya ulaşılması açısından büyük öneme sahiptir."

STA müzakelerinin en kısa sürede tamamlanacağına olan inancını vurgulayan Bolat, bu önemli ve tarihi adımın Türkiye ve KİK üye ülkeler adına hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.