TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. 2023 yılı kar payı dağıtımı hakkında karar aldı

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. yönetimi, kâr dağıtım politikası çerçevesinde 20 milyar TL kar payının ortaklara nakden ödenmesi ve genel kanuni yedek akçe ayrılmasına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. 2023 yılı kar payı dağıtımı hakkında karar aldı

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş (Tüpraş). yönetimi, Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) esas alınarak hazırlanan ve PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından denetlenen, 1 Ocak – 31 Aralık 2023 hesap dönemine ilişkin finansal tabloları inceleyerek kabul etti. Alınan karara göre, 53.5 milyar TL net dönem karından 20 milyar TL kar payı ortaklara nakden ödenecek.

Ayrıca, genel kanuni yedek akçe olarak 1.99 milyar TL ayrılacak. Ortaklara yapılacak temettü miktarı 1 TL nominal değerli pay için 9.34 TL olacak. Kar payı ödeme tarihi ise 3 Nisan 2024 olarak belirlendi.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, kararın Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili maddeleri, Şirket Esas Sözleşmesi, ve şirketin kar dağıtım politikası çerçevesinde alındığı vurgulandı. Ayrıca, küresel ve ulusal piyasa belirsizlikleri ile yüksek fonlama maliyetlerinin göz önünde bulundurularak alınan bu kararın finansal piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak yılın ikinci yarısında değerlendirilebileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.