TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'nin ihracatı Temmuz ayında rekor kırdı

Türkiye'nin ihracatı Temmuz ayında yüzde 13,8 artarak 22,5 milyar dolar oldu ve Temmuz ayı rekoru kırıldı. Kimya sektörü ise 2,6 milyar dolarlık ihracatla en çok ihracat yapan ikinci sektör oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye'nin ihracatı Temmuz ayında rekor kırdı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin ihracatı Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 artış göstererek 22,5 milyar dolara ulaştı. Bu artışla birlikte Temmuz ayı ihracatında rekor kırıldı.

KİMYA SEKTÖRÜ İKİNCİ SIRADA

Kimya sektörü, Temmuz ayında 2,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek en çok ihracat yapan ikinci sektör oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre sektörün ihracatı yüzde 19,4 arttı.

İKMİB BAŞKANI ADİL PELİSTER'İN DEĞERLENDİRMESİ

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, Temmuz ayında kimya sektörünün 2,6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve tüm sektörler arasında en çok ihracat yapan ikinci sektör konumunu koruduğunu belirtti. Pelister, "Sektörümüz ihracatını Temmuz ayında yüzde 19'un üzerinde artırmayı başardı. Böylece ilk yedi aylık ihracatımız 18,4 milyar dolara ulaştı. Kalan dönemde de her ay ihracat artış performansımızın devam etmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

İLK YEDİ AYDA 18,4 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Kimya sektörünün yılın ilk yedi ayında gerçekleştirdiği ihracat 18,4 milyar dolara ulaştı. Sektör, her ay ihracat artış performansını sürdürüyor ve bu trendin yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.