TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu Buluşmaları İzmir'de gerçekleştirildi

Ege İhracatçı Birlikleri ve TİM tarafından düzenlenen TIW24 Anadolu Buluşmaları İzmir’de gerçekleşti. Etkinlikte inovatif projelere imza atan gençler ile sanayi temsilcileri bir araya gelerek inovasyon ve sürdürülebilirlik konularında önemli mesajlar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu Buluşmaları İzmir'de gerçekleştirildi

Türkiye Innovation Week’e hazırlık niteliğinde düzenlenen ve TİM tarafından seçilen İnovaTİM üyesi 20 inovatif öğrenci, Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanları ve üyeleriyle İzmir'de "TIW24 Anadolu Buluşmaları" kapsamında bir araya geldi. Etkinlik, İzQ’da gerçekleşti.

ESKİNAZİ: "İNOVASYON ÇEŞİTLİLİK VE İŞ BİRLİĞİ İLE BÜYÜR"

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, inovasyonun topluluklarla, iş birlikleriyle ve çeşitlilikle beslendiğini belirterek, bu tür etkinliklere olan ilginin her geçen yıl arttığını söyledi. Eskinazi, yapay zeka ve AR-GE yatırımlarının küresel ölçekte önemli bir büyüme trendi içinde olduğunu vurguladı.

"YEŞİL SİLİKON VADİSİ ÇİN'DE KURULUYOR"

Çin'in inovasyon alanındaki hızlı yükselişine dikkat çeken Eskinazi, Çin'in teknoloji ve yenilenebilir enerji alanlarında dünya lideri haline geldiğini söyledi. Çin’in Baotou şehrinde dünyanın ilk Yeşil Silikon Vadisi'nin kurulduğunu belirtti.

CELEP: "BÜYÜK BİR SİNERJİ HEDEFLİYORUZ"

Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Birol Celep, Anadolu Buluşmaları etkinliklerinde gençlerle sinerji yaratmak ve inovatif projelere yön vermek amacıyla buluştuklarını ifade etti. Celep, gençlerin projeksiyonlarıyla sanayiye yön verecek çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirtti.

IŞIK: "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KÜRESEL GÜÇ HALİNE GELDİ"

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, sürdürülebilirlik ve yeşil enerjiye yapılan yatırımların her geçen gün arttığını söyledi. Işık, İzmir’in sanayi gücünü dünyaya gençlerin inovasyon fikirleriyle duyurmayı amaçladıklarını belirtti.

Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu Buluşmaları İzmir'de gerçekleştirildi 2

SERTBAŞ: "SANAYİ SEKTÖRLERİNDE İNOVASYON ŞART"

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, sanayi sektörlerinde inovatif ve sürdürülebilir çalışmaların önemine dikkat çekerek, gençlerin bu alanlarda büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

ULUTAŞ TAPO: "KÜRESEL İNOVASYON ENDEKSİNDE İLERLİYORUZ"

TİM Genel Sekreter Yardımcısı Kübra Ulutaş Tapo, gençlerle sanayicilerin buluşmalarının ekosistemi güçlendirdiğini ve Türkiye’nin inovasyon alanındaki çalışmalarına büyük katkılar sağladığını belirtti. Ulutaş Tapo, Türkiye’nin küresel inovasyon endeksinde önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

GİRİŞİMCİLİK VE YATIRIMCILARLA BULUŞMA

İZQ Direktörü Tuba Kesen Umar, genç girişimcilere sağlanan desteklerle İzmir’in iş gücünü dünyaya tanıttıklarını ifade ederek, girişimcileri yatırımcılarla buluşturduklarını belirtti.

Etkinliğe Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Birol Celep, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş ve diğer sanayi temsilcileri katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.