TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, Çin'in Xiamen şehrindeki Doğal Taş Fuarına 88 firmayla katılıyor

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye'yi temsilen 56 firma ile Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'na katılacak. Doğal taş sektöründe Çin, Türkiye'nin en büyük ihracat pazarı konumuna yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye, Çin'in Xiamen şehrindeki Doğal Taş Fuarına 88 firmayla katılıyor

Dünya doğal taş sektörünün önemli etkinliklerinden biri olan 24. Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, 16-19 Mart 2024 tarihleri arasında Çin'in Xiamen şehrinde düzenlenecek. Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu üstlenen Ege Maden İhracatçıları Birliği, fuara 56 firma ile katılacak ve Türk doğal taşını uluslararası alanda temsil edecek.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, 2023 yılında maden sektörünün 5,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. Bu ihracatın üçte birini oluşturan doğal taş sektörü, 2023 yılında yüzde 3 artışla 432 milyon dolarlık ihracatla en çok Çin'e satış gerçekleştiren sektör oldu.

Alimoğlu, "Çin, ABD'yi geçerek tekrar en büyük ihraç pazarımız konumuna geldi. Bu sene Xiamen Uluslararası Taş Fuarı'na milli katılım organizasyonumuzu 56 firmamızın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Türkiye doğaltaş ihracatı 2024 yılının ilk iki ayında yüzde 5 yükselişle 274 milyon dolar oldu. Bunun 50 milyon dolarlık kısmı Çin'e gerçekleşti" dedi.

Çin'in doğal taş ticaretinin 9 milyar dolara ulaştığını belirten Alimoğlu, önümüzdeki süreçte benzer bir ivmeyi yakalamak için çalıştıklarını ifade etti. Xiamen Fuarı'nda Türkiye'nin uluslararası katılımda birinci ülke olmayı hedeflediklerini söyledi.

Batı Akdeniz İhracatçı Birlikleri de fuara info stand ile katılım sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.