TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Telekom 83 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladı

Türk Telekom, The Export-Import Bank of China (Çin İhracat-İthalat Bankası) ile 83 milyon euro tutarında uzun vadeli bir kredi anlaşması imzaladığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2024 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
Türk Telekom 83 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladı

Türk Telekom, The Export-Import Bank of China ile 83 milyon euro tutarında uzun vadeli bir kredi anlaşması imzaladı. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, kredinin Grup yatırımlarının, stratejik girişimlerinin ve büyüme planlarının finansmanı amacıyla kullanılacağı belirtildi.

KREDİNİN DETAYLARI

Sinosure sigortası kapsamında sağlanan bu kredi anlaşmasının nihai vadesi Mayıs 2029 olarak belirlendi. Kredinin yıllık faiz oranı EURIBOR + %1,50 olarak belirlenirken, sigorta primi ve diğer peşin maliyetler dâhil toplam maliyeti ise yıllık EURIBOR + %3,24 olarak açıklandı.

Türk Telekom, bu kredi ile stratejik yatırımlarını ve büyüme hedeflerini finanse etmeyi planlıyor. Anlaşma, şirketin uluslararası finansal iş birliklerini güçlendirmesi ve global stratejik hedeflerine ulaşması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.