TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOBB ve ICC  işbirliğine imza attı: 5 maddelik eylem planı ile Türk iş dünyasına yeni fırsatlar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) arasında imzalanan anlaşma, uluslararası ticaret ve finansman alanlarında işbirliğini artırarak Türk iş dünyasına yeni olanaklar sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
TOBB ve ICC  işbirliğine imza attı: 5 maddelik eylem planı ile Türk iş dünyasına yeni fırsatlar

TOBB ve ICC arasında imzalanan anlaşma, Paris'te düzenlenen ICC Dünya Konseyi toplantısı çerçevesinde gerçekleşti. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve ICC Genel Sekreteri John Denton'un katılımıyla gerçekleşen imza töreni, işbirliğinin üst seviyeye taşınmasını amaçlıyor.

Anlaşmanın Detayları:

  1. Anlaşma, 5 maddelik bir eylem planını içeriyor ve 1 yıllık bir süreci kapsıyor.
  2. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin desteğiyle incoterms, uluslararası ticaret finansmanı, tedarik zinciri finansmanı, yeşil pazarlama ve ICC küresel öğrenme programlarının Türk iş dünyasına sunulması planlanıyor.
  3. Sürdürülebilir ticaret ve finansmanı konularında ICC Bankacılık Komisyonu ile işbirliği yaparak Türkiye'de bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.
  4. ICC Girişimcilik Merkezi İstanbul Bölge Ofisi, TOBB - ICC işbirliğiyle KOBİ'lerin elektronik ihracat yeteneklerini geliştirmeye yönelik Dijital İhracat Programı'nın (DEEP) Türkiye'de uygulanmasını sağlayacak.
  5. ICC Genesis ve ICC Menşe Belgeleri bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca, yıl boyunca ICC Tahkim ve Dünya Odalar Federasyonu kapsamında ortak etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.