TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TELKODER: Türk Telekom'un toptan internet ücret artışı rekabeti tehlikeye atabilir

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Türk Telekom'un toptan internet ücretlerinde yaptığı %69'luk artışın sektörde rekabeti olumsuz etkileyebileceğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
TELKODER: Türk Telekom'un toptan internet ücret artışı rekabeti tehlikeye atabilir

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Türk Telekom'un Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 5 Haziran tarihli onayıyla toptan internet ücretlerinde %69'lara varan artışa gitmesine ilişkin endişelerini dile getirdi. 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan yeni tarifelerin alternatif şirketleri olumsuz etkileyebileceğine ve rekabeti bozabileceğine dikkat çeken TELKODER, şu ifadelerle açıklamada bulundu:

"Telekomünikasyon sektöründe rekabetin tam olarak sağlanması adına 22 yıldan beri önemli çalışmalar yürütüyoruz. Ancak, 5 Haziran'da alınan BTK kararıyla onaylanan %69'lara varan Türk Telekom toptan port transmisyon internet ücret artışlarının sektörde rekabete zarar verebilecek bir süreci başlatabileceğini düşünüyoruz."

TELKODER, Türk Telekom'un toptan port transmisyon internet ücretlerinde olası yıllık enflasyon zamlarının net bir takvime bağlanması ve karar öncesinde sektörle istişare edilerek belirli bir alt ve üst sınır arasında gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyor. Ayrıca, taahhütlü aboneliklerdeki ücret artışları konusunda da düzenlemelerin tüketiciyi korurken sektör oyuncularının sağlıklı bir şekilde faaliyet gösterebilmesini sağlayacak şekilde yapılması gerektiğini belirtti.

TELKODER, Türk Telekom'un ekonomik bütünlüğü içinde bulunan TTNET'in perakende ücretlerinin eş zamanlı olarak arttırılmasının önemine de vurgu yaptı. TTNET'in zamlarının tüm sektör oyuncularıyla aynı tarihte yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade eden TELKODER, bu sürecin düzenleyiciler tarafından yakından takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

TELKODER, Türk Telekom'un toptan internet ücret artışlarında rekabet ihlallerine zemin hazırlamaması adına BTK'dan süreci gözden geçirerek yeni yaklaşımlar ortaya koymasını talep etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.