TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekfen ve Enerjisa Üretim güçlerini birleştirerek yeşil hidrojen ve yeşil amonyak üretecek

Tekfen ve Enerjisa Üretim, yenilenebilir enerji çözümleri ve yatırımları alanında önemli bir adım atarak yeşil hidrojen-yeşil amonyak projesinde iş birliği yapma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
Tekfen ve Enerjisa Üretim güçlerini birleştirerek yeşil hidrojen ve yeşil amonyak üretecek

Tekfen Holding, yenilenebilir enerji çözümleri ve yatırımları alanındaki büyüme stratejisi kapsamında Enerjisa Üretim ile "güç birliği" yapma kararı aldı. İki önemli kuruluşun sahip olduğu uzmanlıkları aynı hedef doğrultusunda kullanmak amacıyla imzalanan niyet mektubu ile Tekfen ve Enerjisa Üretim, yüksek kapasiteli, yeşil hidrojen-yeşil amonyak projesinde birlikte çalışacak.

Bu iş birliği, Avrupa Birliği'nin iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla hayata geçirdiği Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması'nın (CBAM) etkileri de göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor. CBAM, karbon yoğun sektörlerde önemli değişiklikler getiriyor ve gübre sektörü de bu düzenlemeden doğrudan etkilenen ana sektörlerden biri olarak öne çıkıyor.

Tekfen'in iştiraki Toros Tarım, Türkiye'nin en büyük gübre üreticisi konumunda ve karbon ayak izini düşürme hedefiyle yeşil amonyak üretimine odaklanıyor. Bu doğrultuda, Enerjisa Üretim ile birlikte yeşil hidrojen ve yeşil amonyak üretimini sağlayacak bir tesis kurulması planlanıyor.

Tekfen Grup Şirketler Başkanı Hakan Göral, yeşil enerji odaklı dönüşümde yeşil amonyak ve yeşil hidrojenin önemli bir sac ayağı olduğunu belirtti. Bu iş birliğiyle, Toros'un üretim ihtiyacını karşılamak ve düşük karbon ayak izine sahip yeşil amonyakı iç ve dış müşterilere sunmak amaçlanıyor. Göral, iş birliğinin Tekfen'in yeşil enerji odaklı büyüme stratejisi çerçevesinde önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Enerjisa Üretim İşletme ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Emre Erdoğan ise iş birliğinin Türkiye'deki yeşil enerji yatırımlarına önemli bir ivme kazandırmasını hedeflediklerini belirtti. Bandırma Enerji Üssü gibi projelerle yenilikçi ve çevreci enerji teknolojilerini hayata geçirdiklerini ifade eden Erdoğan, Tekfen ile yapılacak olan yeşil amonyak tesisinin sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayacağını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.