TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tavuk eti ve yumurtası üretiminde azalma, süt üretiminde ise düşüş yaşandı

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, tavuk eti ve yumurtası üretiminde azalma yaşanırken, süt üretiminde düşüş görüldü. Haziran'da tavuk eti üretimi ,9 azalırken, süt üretimi de düştü. İnek sütü miktarı artarken içme sütü üretimi azaldı. İnek peyniri üretimi %3 arttı.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2024 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
Tavuk eti ve yumurtası üretiminde azalma, süt üretiminde ise düşüş yaşandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran 2024 dönemi Kümes Hayvancılığı Üretimi ve Süt ve Süt Ürünleri Üretimi verilerini açıkladı. Haziran ayında tavuk eti ve yumurtası üretiminde belirgin bir azalma görülürken, süt üretimi de düşüş yaşadı.

Tavuk Eti ve Yumurtası Üretiminde Azalma

Haziran ayında tavuk eti üretimi, bir önceki aya göre yüzde 17,9 oranında azalarak 177 bin 740 ton oldu. Aynı dönemde tavuk yumurtası üretimi ise önceki aya göre yüzde 4 oranında azalarak 1 milyar 694 milyon 374 bin adet olarak kaydedildi. Ancak yıllık bazda tavuk yumurtası üretimi yüzde 6,8, kesilen tavuk sayısı yüzde 3,0, tavuk eti üretimi yüzde 1,0, ve hindi eti üretimi yüzde 10,3 arttı. Ocak-Haziran döneminde ise tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,8, kesilen tavuk sayısı yüzde 6,2, tavuk eti üretimi yüzde 5,6, ve hindi eti üretimi yüzde 23,4 oranında artış gösterdi.

tavuk eti ve yumurtasında düşül yaşandı

Süt Üretiminde Düşüş

Süt ve süt ürünleri üretiminde de dikkat çeken düşüşler yaşandı. Haziran ayında içme sütü üretimi, bir önceki aya göre yüzde 19,6, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 7,8 oranında azaldı. Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 artış gösterdi, ancak Ocak-Haziran döneminde bu artış yüzde 8,1 oldu.

Yıllık bazda inek peyniri üretimi yüzde 3,0, ayran üretimi yüzde 9,0, yoğurt üretimi yüzde 10,1, tereyağı üretimi ise yüzde 3,6 oranında artış kaydetti. Buna karşılık, bir önceki ay 1 milyon 14 bin 789 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Haziran ayında yüzde 9,2 oranında azalarak 921 bin 867 ton oldu.

süt üretimi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.