TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SPK, Europower Enerji ve Pasifik Eurasia Lojistik'in bedelsiz sermaye artırımlarını onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Europower Enerji ve Pasifik Eurasia Lojistik’in bedelsiz sermaye artırımı başvurularını onayladı. Şirketler, sermaye artırımlarını iç kaynaklardan karşılayacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
SPK, Europower Enerji ve Pasifik Eurasia Lojistik'in bedelsiz sermaye artırımlarını onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yayımladığı son haftalık bültende iki şirkete bedelsiz sermaye artırımı yapma izni verdi. Buna göre, Europower Enerji ve Pasifik Eurasia Lojistik, sermayelerini önemli ölçüde artırarak büyüme hedeflerine yönelik adımlar atacaklardır.

EUROPOWER ENERJİ'NDE %200 ORANINDA ARTIŞ

Europower Enerji, mevcut sermayesini %200 oranında artırarak 660 milyon TL'ye çıkaracak. Şirket, bu artış için hisse senedi ihraç primlerinden elde ettiği iç kaynakları kullanacak. Europower Enerji'nin bu kararı, 24 Mayıs 2025 tarihinde alınmıştı.

PASİFİK EURASİA LOJİSTİK'TE %300 ORANINDA ARTIŞ

Pasifik Eurasia Lojistik ise mevcut sermayesini %300 oranında artırarak 673 milyon TL'ye çıkaracak. Şirketin yönetim kurulu, bu kararı 2 Ağustos 2024 tarihinde almış ve 8 Ağustos 2024 tarihinde SPK'ya başvuruda bulunmuştu.

HİSSE SENEDİ PERFORMANSLARI

Europower Enerji (EUPWR): Dünkü işlemlerde %4,85 yükselişle 82,7 TL'den kapanan EUPWR, haftalık bazda %3,56 düşüş gösterirken yılbaşından bu yana %49 oranında geri çekildi.

Pasifik Eurasia Lojistik (PASEU): Dün kazanımlarını koruyamayarak %0,83 düşüşle 89,75 TL'den kapanış yapan PASEU, bu hafta %1,37 düşüşle devam ederken yılbaşından bu yana %55 değer artışı gösteriyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.