TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Singapur'un en büyük bankası DBS, sürdürülebilir finansman taahhütlerini 70 milyar SGD'ye yükseltti

Singapur'un lider bankası DBS Group Holdings, sürdürülebilir finansman alanındaki taahhütlerini önemli ölçüde artırarak Aralık 2023 itibariyle 70 milyar Singapur dolarına (52,10 milyar $) ulaştığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
Singapur'un en büyük bankası DBS, sürdürülebilir finansman taahhütlerini 70 milyar SGD'ye yükseltti

Singapur'un en büyük bankası olan DBS Group Holdings, sürdürülebilir finansmana olan taahhütlerini artırdığını ve Aralık 2023 sonu itibariyle 70 milyar Singapur dolarına (52,10 milyar $) ulaştığını duyurdu. Bu rakam, önceki yıla kıyasla geri ödemeler hariç yüzde 37,3'lük bir artışı temsil ediyor.

DBS Group Holdings, Güneydoğu Asya'nın varlıklar bakımından en büyüğü unvanını taşırken, geçen yıl ,2 azalarak 2,2 milyar S$'dan 1,8 milyar S$'a gerileyen termal kömür riskini azaltma konusunda önemli adımlar attı.

Bankanın sürdürülebilirlik konusundaki kararlılığı, artık bölgesel taksonomilerle uyumlu olan güncellenmiş kömür politikası ile daha da vurgulanmaktadır. DBS'nin Sürdürülebilirlikten Sorumlu Başkanı Helge Muenkel, bankanın çabalarını vurgulayarak, "Termal kömüre maruz kalmayı büyük ölçüde azaltıyoruz, ancak bunun ötesine geçmek istiyoruz" dedi. "Kömür santrallerinin erken kapatılmasını kolaylaştırarak adil bir geçişi desteklemek istiyoruz."

DBS'nin sürdürülebilir finansmana yönelmesi ve kömür riskini azaltması, finans sektöründeki daha geniş bir eğilimin parçasıdır. Bu eğilim, kurumların çevresel hususları iş stratejilerine giderek daha fazla entegre etmesini ve iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik küresel çabaları desteklemesini içerir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.