TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sigorta ve emeklilik şirketlerinde enflasyon muhasebesi uygulamasına geçiş tarihi belli oldu

Sigorta, reasürans ve emeklilik şirketlerinin enflasyon muhasebesi uygulamasına geçiş tarihi, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
Sigorta ve emeklilik şirketlerinde enflasyon muhasebesi uygulamasına geçiş tarihi belli oldu

Sigorta, reasürans ve emeklilik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler, enflasyon muhasebesi uygulamasına geçiş tarihini belirledi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yayımlanan "Sigortacılık Sektöründe Enflasyon Muhasebesi Uygulaması Hakkında Genelge" ile bu geçiş tarihi 1 Ocak 2025 olarak belirlendi.

GEÇİŞ TARİHİ BELLİ OLDU: 1 OCAK 2025

SEDDK'nın açıklamasında, Kamu Gözetimi Kurumu tarafından yayımlanan 23 Kasım 2023 tarihli duyuruda, bağımsız denetime tabi şirketlerin finansal tablolarının enflasyona göre düzeltilmesine ilişkin olarak belirlenen farklı geçiş tarihlerine vurgu yapıldı. Genelge ile sigorta, reasürans ve emeklilik şirketlerine enflasyon muhasebesi uygulamasına geçiş konusunda 1 Ocak 2025 tarihine kadar serbestlik tanındığı ifade edildi.

SEDDK açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Sigorta, reasürans ve emeklilik şirketlerinin enflasyon muhasebesi uygulamasına geçiş tarihi 1 Ocak 2025 olarak belirlenmiştir."

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.