TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sabancı Holding, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırdı

Sabancı Holding, Londra'da düzenlenen etkinlikte 2024-2029 dönemi için yatırım stratejilerini açıkladı ve Türkiye'ye yönelik yatırım çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
Sabancı Holding, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırdı

Sabancı Topluluğu, 2024-2029 arasını kapsayan 5 yıllık stratejik yol haritasını Londra'da düzenlenen "Sabancı Holding Sermaye Piyasaları Günü"nde dünyanın önde gelen finans kuruluşlarıyla paylaştı. Etkinliğe, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, CEO Cenk Alper ve üst düzey yöneticilerin yanı sıra 100'ün üzerinde finans kuruluşu temsilcisi katıldı.

TÜRKİYE'YE GÜVEN VURGUSU

Konferansta konuşan Güler Sabancı, Türkiye ekonomisine ve geleceğine olan güvenini dile getirdi. Özellikle enflasyon konusundaki adımların iş dünyasını memnun ettiğini belirten Sabancı, Türkiye'nin gelişmekte olan bir ülke olmasının beraberinde zorluklar getirdiğini ancak muazzam bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

YENİ EKONOMİYE ODAKLANMA

Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper ise, önümüzdeki 5 yılda enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri, mobilite çözümleri ve dijital teknolojiler olmak üzere dört ana alana odaklanacaklarını açıkladı. Alper, "Dinamik portföy yönetimi anlayışımız ve yeni ekonomi odaklı küresel büyüme stratejimizle, gelecek 5 yılda mevcut net aktif değerimizi 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

YATIRIM ÇAĞRISI

Sabancı Topluluğu'nun bu etkinliğiyle, yabancı yatırımcılara Türkiye'ye yatırım yapma konusunda önemli bir çağrıda bulunduğu değerlendiriliyor. Topluluğun, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunacak yeni yatırımlar için yabancı ortaklıklar kurmayı hedeflediği belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.