TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PTT anneler için 3700 TL yardım başvurusu gerçek mi?

Son günlerde sosyal medyada yayılan PTT'nin annelere 3700 TL yardım yapacağı iddiaları, vatandaşların gündeminde önemli bir yer tuttu. Peki PTT anneleri yardım başvurusu gerçek mi? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
PTT anneler için 3700 TL yardım başvurusu gerçek mi?

Son günlerde sosyal medyada yayılan PTT'nin annelere 3700 TL yardım yapacağı iddiaları, vatandaşların gündeminde önemli bir yer tuttu. Yardıma ihtiyacı olan annelere 3700 TL destek verileceği yönündeki ifadeler, pek çok kişi tarafından merakla takip ediliyor. Peki, PTT'nin annelere 3700 TL yardım yapacağı doğru mu? Başvurular e-Devlet üzerinden mi yapılacak? İşte bu konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

PTT Annelere 3700 TL Yardım Başvurusu Var mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın mevcut sosyal yardım ödemeleri dışında, annelere 3700 TL yardım yapılacağına dair yeni bir açıklaması bulunmuyor. Bakanlığın devam eden sosyal yardım programları haricinde PTT aracılığıyla böyle bir yardım başvurusu henüz mevcut değil. Sosyal medyada yer alan paylaşımlardaki iddialar gerçeği yansıtmıyor.

Sosyal Medyadaki İddialar

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek verileceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından PTT ile annelere 3700 TL destek verileceği öne sürüldü. Ancak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan bu yönde bir teyit gelmedi.

SGK’nın AB Destekli Projesi

Öte yandan, Bakan Işıkhan, SGK'nın yürüttüğü Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de çocuk sahibi 7 bin anneye 12 ay boyunca ayda 325 avro (11.339 TL) destek verileceğini bildirdi. Bu destek paketi, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek ve annelerin kayıtlı istihdamda kalmasını sağlamak amacıyla geliştirildi.

ptt anneleri yardımı gerçek mi

PTT Annelere 3700 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bakan Işıkhan, projenin ikinci dönemine başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtti. "Proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 12 ay boyunca, çalışan annelere 325 avro (11 bin 339 lira) destek sağlanacak. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden 7 bin kadın faydalanacak." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.