TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OSBÜK Başkanı Kütükcü, TÜİOSB'de inceleme yaptı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Mersin'in Tarsus ilçesinde 10 bin kişiye istihdam sağlanması hedeflenen Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TÜİOSB) inceleme yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2023 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2023 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com

Aydın GÖKÇEOĞLU

ADANA (İLKHABER) - OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, TÜİOSB’yi ziyaret ederek, şantiye sahasında incelemelerde bulundu.

Başkan Memiş Kütükcü'ye, ziyareti sırasında OSBÜK Yönetim Kurulu üyeleri Erdim Noyan ile Cem Hısımcıl da eşlik etti. OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Başkan Kütükcü’ye şantiye sahasındaki incelemeleri sırasında, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

-TÜİOSB

Mersin’in Tarsus ilçesi Kurbanlı mevkiinde 2019 yılında temeli atılan Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TÜİOSB), yatırımcı firmalara arsa tahsisi yapıldı. TÜİOSB, dijital altyapısı ve Avrupa Birliği (AB) Yeşil Mutabakat Kriterleri’nin tamamına uygun olarak projelendirilen ‘Türkiye’nin ilk İhracatçı, Dijital ve Yeşil Organize Sanayi Bölgesi’ olarak öne çıkıyor. Bölgede; Dijital Tarım, Tarladan Çatala Dijital Değer Zinciri, Ortak Lojistik Merkezi, Girişimci Ekosistemi, Tarım ve Gıda Teknolojileri Test Merkezi gibi projeler planlanıyor.

Temel altyapı yatırımlarının tamamlanıp, en kısa sürede fabrika inşaatlarının yükselmesiyle üretime geçecek ve ülke ihracatına önemli katkı sağlayacak bölgede, sayısı 10 bin kişiye ulaşacak istihdam hedefleniyor. 300 hektarlık bir alan üzerinde, 500 milyon dolarlık yatırımın planlandığı bölgede, ilave alan talebi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.