TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Şimşek: Dezenflasyon belirginleşiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon oranlarında yaşanan belirgin düşüşe dikkat çekti. Son üç ayda yıllık enflasyonun 23,5 puan gerileyerek %52 seviyesine indiğini belirten Şimşek, Ağustos ayında aylık enflasyonun %2,5, yönetilen ve yönlendirilen fiyatlar hariç enflasyonun ise %1,4 olarak gerçekleştiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
Mehmet Şimşek: Dezenflasyon belirginleşiyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon oranlarında yaşanan belirgin düşüşe dikkat çekti. Son üç ayda yıllık enflasyonun 23,5 puan gerileyerek %52 seviyesine indiğini belirten Şimşek, Ağustos ayında aylık enflasyonun %2,5, yönetilen ve yönlendirilen fiyatlar hariç enflasyonun ise %1,4 olarak gerçekleştiğini duyurdu. Gıda fiyatlarında ise dört yıl aradan sonra ilk kez negatif bir artış görüldüğü belirtildi.

Finansal İstikrar ve Ekonomik Dengelenme Beklentisi

Şimşek, finansal istikrarın güçlenmesi, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmelerin etkisiyle, son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş beklediklerini vurguladı. 

yıllık enflasyon

Özel Sektör İçin Öneriler

Hazine ve Maliye Bakanı, enflasyon düşüşü, finansal istikrar ve dengeli büyüme ortamında özel sektörün maliyet ve stok yönetimini iyileştirmesi, verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanmasının önemine vurgu yaptı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.