TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maksul Gıda iflas mı etti? Hangi şubeler kapanıyor?

Kuruyemiş ve baharat sektöründe faaliyet gösteren Maksul Gıda, ekonomik zorluklar nedeniyle iflas bayrağını çekti. Şirket, 200 şubesinin tamamını kapatma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
Maksul Gıda iflas mı etti? Hangi şubeler kapanıyor?

Maksul Gıda, yurt genelinde 200'den fazla şubeyle hizmet veren bir kuruyemiş ve baharat perakendecisi olarak tanınıyordu. Ancak yaşadığı ekonomik sıkıntılar sonucunda geçtiğimiz aylarda 150 şubesini kapatmak zorunda kalan şirket, kalan 50 şubesini de kapatma kararı alarak iflas etti. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol için iflas kararı verdi.

Maksul Gıda, üç yıl önce konkordato talebinde bulunmuş ve bu süreçte 200 şubesinin 150'sini kapatmıştı. Ancak ekonomik şartlar ve alınan tedbirlerin yetersiz kalması üzerine şirketin iflasına karar verildi. Mahkeme, şirketin durumunu değerlendiren bilirkişi raporları sonucunda Maksul Gıda'nın toparlanma şansının olmadığına hükmetti.

maksul gıda iflasŞirketin iflasıyla birlikte binlerce çalışanın da işsiz kalması bekleniyor, ancak şirketin iflas sürecinde nasıl bir yol izleyeceği ve mağduriyetlerin nasıl giderileceği merak konusu olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.