TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küresel konteyner navlun fiyatları yüzde 75 arttı

Çin'in ihracatındaki artış ve bölgesel krizler, küresel konteyner navlun fiyatlarında %75'e varan bir yükselişe neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
Küresel konteyner navlun fiyatları yüzde 75 arttı

Küresel konteyner navlun fiyatları, Kızıldeniz ve Pers Körfezi kriziyle birlikte Çin'in ihracatında yaşanan artışın etkisiyle önemli bir yükseliş gösterdi. Uluslararası denizcilik veri ve danışmanlık şirketi Drewry'nin hazırladığı Dünya Konteyner Endeksi'ne göre, 6 Haziran'a kadar olan bir haftalık dönemde navlun fiyatları daha artarak %75'e ulaştı.

Drewry'nin açıklamasına göre, söz konusu haftada 40'lık konteynerin spot navlun fiyatlaması 4,226 dolardan 4,716 dolara yükseldi. Bu, 2 Mayıs haftasından bu yana yaşanan yükselişin %74,3'e ulaştığını gösterdi.

Geçen yılın aynı dönemine göre artış oranı 1 olarak kaydedilirken, yılbaşından bu yana ortalama navlun fiyatının 3,384 dolar olduğu belirlendi. Bu rakam, 10 yıllık ortalamada olan 2,730 doların 654 dolar üzerinde bir seviyeye işaret ediyor.

Fiyatlar, pandemi öncesi seviyeleri temsil eden bin 420 doların %232 üzerinde bulunuyor.

Çin'deki ihracattaki artış devam ederken, Shanghai-Rotterdam hattında navlun fiyatları arttı, Rotterdam-Shanghai hattında ise %5 düşüş yaşandı. Bu dönemde, Shanghai-Los Angeles hattındaki fiyatlar artarken, Los Angeles-Shanghai hattında değişim olmadı. Shanghai-New York hattında ise %6 artış kaydedilirken, ters yönde sınırlı bir değişim gözlendi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.