TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kredi kartı limiti 100 bin TL olanlar Türk Savunma Sanayiine yıllık 750 TL ödeyecek

Türk savunma sanayisinin finansman kaynaklarının arttırılması amacıyla, kredi kartı kullanıcılarından belirli oranda savunma sanayi katkı payı alınması için TBMM’ye yeni bir kanun teklifi sunuldu. Teklif kabul edilirse, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'nun (SSDF) gelir kaynakları genişleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
Kredi kartı limiti 100 bin TL olanlar Türk Savunma Sanayiine yıllık 750 TL ödeyecek

Türk savunma sanayisinin finansman kaynaklarını artırmak amacıyla TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, kredi kartı kullanıcılarından alınacak katkı payını öngörüyor. Bu düzenleme ile birlikte, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'nun gelirleri genişletilerek, Türkiye’nin savunma sanayiindeki sürdürülebilirlik sağlanması hedefleniyor. Teklifin kabul edilmesi durumunda, çeşitli işlemlerden elde edilen katkı payları ile bu alandaki yatırımların desteklenmesi amaçlanıyor.

kredi kartı savunma sanayii katkı payı

Düzenlemenin Detayları

Teklife göre, kredi kartı limiti 100 bin lira ve üzeri olan kullanıcılar, her bir kart için yıllık 750 lira katkı payı ödeyecek. Ayrıca, tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak katılma payı, alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde 375 lira olarak belirlendi.

Noter İşlemlerinde de Katkı Payı Alınacak

Noter işlemlerinde de katkı payı alınacak. İlk defa tescili yapılacak araçlar için 3 bin lira, tescil edilmiş araçların satış ve devirlerinde ise 1500 lira alınacak. Noterlik ücretleri için de işlem başına 75 lira katkı payı tahsil edilecek.

Tahsil edilen tüm katkı paylarının SSDF’ye aktarılması öngörülüyor. Bu tutarlar her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak. Böylece, Türkiye’nin savunma sanayisi için sürdürülebilir bir finansman modeli oluşturulması amaçlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.