TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOBİ'ler için fırsat: 1,5 milyon TL'ye kadar kredi

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, KOBİ'lere finansal destek sağlamak amacıyla 1,5 milyon TL'ye kadar kredi imkanı sunulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2023 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
KOBİ'ler için fırsat: 1,5 milyon TL'ye kadar kredi

EMRE EKİCİ

ADANA (İLKHABER) - Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, KOBİ'lere uygun koşullarda finansal destek temin edilerek finansman sorunlarının çözümü, üretim, kalite ve standartlarını artırmaları, istihdam yaratmaları, uluslararası düzeyde rekabet etmelerinin sağlanması amacıyla, KOBİ'lere 1,5 milyon TL'ye kadar ve 24 ay vadeli kredi desteği sağlandığını açıkladı.

KOBİ'lerin finansmana erişimi kolaylaştırılacak

KOBİ'lerin ekipman satın alımları veya yatırım finansmanı gibi bir dizi amaç için kullanabileceği bu finansman kaynağının işletmelerimize sunulduğunu belirten Bayram, "1,5 milyon TL'ye kadar ve 24 ay vadeli olarak sunulan kredilerin geri ödemeleri her üç aylık dönemde ve eşit taksitlerle yapılabilecektir. 24 ay istihdam taahhüdüne karşılık kullanılacak işletme sermayesi kredisinin üst limiti 1,5 milyon TL olup yıllık tavan faiz oranı %40'tır. Program kapsamında kullandırılacak KOBİ kredilerinde KGF teminat oranı %80 olarak belirlenmiştir. Bu sayede özellikle teminat sıkıntısı yaşayan KOBİ'lerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

KOBİ'ler için fırsat

KOBİ'lerin ekonomimizin olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Bayram, "KOBİ'lerimizin ayakta kalmasını önemsiyoruz. Üreten her bir işletmemiz bizim için hazine değerindedir. Bu nedenle bu kredinin aslında KOBİ'lerimiz için bir fırsat olduğunu düşünüyorum ve başvuru yapacak KOBİ'lerimizin KOSGEB kaydı oluşturulduktan sonra Ziraat Bankası aracılığıyla kredi başvurularını gerçekleştirebilirler" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.