TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTO Mayıs ayında İstanbul'da fiyatları en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı

İstanbul Ticaret Odası, Mayıs ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. Köprü geçiş ücreti fiyatı yüzde 60,00 artarken, sivri biber fiyatı yüzde 44,57 azaldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2024 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 00:04
Kaynak: HIDIR YENİAY
İTO Mayıs ayında İstanbul'da fiyatları en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, geçen Mayıs ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı.

İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 147’sinin perakende fiyatı artarken, 21 ürünün fiyatı düştü, 74 ürünün fiyatı ise değişmedi.

FİYATI EN FAZLA ARTAN ÜRÜNLER:

Mayıs ayında Ulaştırma ve Haberleşme Harcamaları grubunda yer alan Köprü Geçiş Ücreti yüzde 60,00 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Diğer fiyatı artan ürünler arasında Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamaları grubundan Bilimsel ve Edebi Kitap, Giyim Harcamaları grubundan İç Çamaşır-Kadın, Gıda Harcamaları Yaş Kuru Sebze ve Meyveler alt grubundan Limon ve diğerleri bulunuyor.

FİYATI EN FAZLA AZALAN ÜRÜNLER:

2024 Mayıs ayında Gıda Harcamaları Yaş Kuru Sebze ve Meyveler alt grubunda yer alan Sivri Biber yüzde -44,57 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu. Diğer fiyatı azalan ürünler arasında Erik, Taze Fasulye, Domates, Bezelye, Kıvırcık Salata, Yeşil Soğan ve diğerleri bulunuyor.

İTO'nun açıkladığı veriler, İstanbul'daki tüketici fiyatlarındaki değişimleri ve piyasadaki eğilimleri değerlendirmek için önemli bir kaynak oluşturuyor.

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.