TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Turistin milliyeti olmaz, misafirliği olur

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye'nin turizm markasına zarar verebilecek her türlü eylem ve yaklaşıma karşı olduklarını vurguladı ve turistlerin huzur içinde tatil yapmalarının önemini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Turistin milliyeti olmaz, misafirliği olur

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son günlerde bazı turistlere yönelik yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Avdagiç, bu tür olayların Türkiye'nin turizm imajına zarar verdiğini ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

"Turistin milliyeti olmaz, misafirliği olur." diyen Avdagiç, "Arap turist, Avrupalı turist, Amerikalı turist yoktur, Türkiye'nin misafirleri vardır." ifadelerini kullandı. Avdagiç, her ülkeden gelen turistin Türkiye'de saygıyla karşılanması gerektiğini ve huzurlu bir tatil geçirmelerinin sağlanmasının hepimizin görevi olduğunu vurguladı.

Avdagiç, turizmin Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu ve bu başarının sadece deniz, kum, doğa ve tarih zenginliğiyle değil, aynı zamanda insan odaklı yaklaşımla da elde edildiğini kaydetti. Avdagiç, turizm sektöründeki tüm paydaşları bu bilinçle hareket etmeye çağırdı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.